Ξεκινά σήμερα η φάση των προημιτελικών του Μουντιάλ της Ρωσίας με δύο ματς – “φωτιά”




Ανοίγει σήμερα η αυλαία της προημιτελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας με δύο αμφίρροπες όπως αναμένεται αναμετρήσεις. Στις 17:00 η Γαλλία αντιμετωπίζει την Ουρουγουάη και στις 21:00 η Βραζιλία το Βέλγιο.

Στις 17:00 η Nizhny Novgorod Stadium στο Νίζνι θα διεξαχθεί ο πρώτος προημιτελικός ανάμεσα στη Γαλλία και την Ουρουγουάη. Οι Γάλλοι προέρχονται από μια πολύ σπουδαία εμφάνιση και νίκη επί της Αργεντινής με 4-3, ενώ στη φάση των Ομίλων είχε κερδίσει Αυστραλία με 2-1, Περού με 1-0 και εξήλθε ισόπαλη με τη Δανία χωρίς τέρματα.

Από την άλλη, η Ουρουγουάη προέρχεται από 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο Μουντιάλ, με απολογισμό 7 γκολ υπέρ και ένα κατά. Είχε κερδίσει στην φάση των ομίλων την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία με 1-0 και τη Ρωσία με 3-0, ενώ στη φάση των «16» είχε επικρατήσει της Πορτογαλίας με 2-1.

Στις 21:00 στο Kazan Arena του Καζάν, η Βραζιλία αντιμετωπίζει το Βέλγιο σε έναν όπως αναμένεται πολύ συναρπαστικό προημιτελικό. Οι Βραζιλιάνοι προέρχονται από τη φάση των ομίλων με 2 νίκες με 2-0 απέναντι σε Κόστα Ρίκα και Σερβία και μια ισοπαλία 1-1 με την Ελβετία, και μια καθαρή νίκη με 2-0 απέναντι στο Μεξικό για τους «16».

Το Βέλγιο έχει την καλύτερη επίθεση στο τουρνουά με ενεργητικό τα 12 γκολ. Στους Ομίλους είχε κάνει το 3 στα 3 με νίκες 1-0 απέναντι σε Αγγλία, 3-0 απέναντι σε Παναμά και 5-2 με Τυνησία και στα προημιτελικά έκανε την επική ανατροπή επικρατώντας με 3-2 της Ιαπωνίας, από την οποία είχε μείνει πίσω με 2-0 αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
06/07/2018 09:19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: