Ξεκινά αύριο ο διάλογος για την Παιδεία: Δεν υπάρχει χρονικό όριο εξηγεί η Προεδρία




Ανακοίνωση αναφορικά με τον διάλογο για την Παιδεία εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας τονίζοντας πως παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα είναι πιεστικά “δεν υπάρχει χρονικό όριο για τον διάλογο”.

Η πλήρης ανακοίνωση της Προεδρίας

Κατά τη συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών και τους οργανωμένους γονείς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Παιδείας, στο Προεδρικό Μέγαρο, αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα διάλογος σχετικά με τον εξορθολογισμό στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και την αναθεώρηση του συστήματος απαλλαγών από διδακτικό έργο.

Συμφωνήθηκε ότι ο διάλογος του Υπουργείου Παιδείας με τους εκπαιδευτικούς και τους οργανωμένους γονείς θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα.

Χτες Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία ο Υπουργός Παιδείας απουσίαζε στο εξωτερικό, σε υπηρεσιακό ταξίδι, εκλήθησαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις να παραλάβουν από το Υπουργείο στοιχεία που είχαν ζητήσει ενόψει του διαλόγου και αύριο Τετάρτη εκλήθησαν από τον Υπουργό για να ξεκινήσει ο διάλογος.

Διευκρινίζεται ότι παρά τη συναντίληψη ότι οι διαδικασίες είναι ωφέλιμο να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, δεν υπάρχει χρονικό όριο για το διάλογο που ξεκινά αύριο το πρωί. Ο διάλογος μπορεί να συνεχιστεί για όσο χρόνο κριθεί ότι είναι απαραίτητο.

Αναμένουμε ότι με εποικοδομητικό πνεύμα θα καταστεί δυνατόν να καταλήξουμε μέσα από συναίνεση σε αποφάσεις για τον εξορθολογισμό του συστήματος, προς όφελος της εκπαίδευσης και της αποτελεσματικότερης λειτουργίας του δημόσιου σχολείου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: