“Το “γλωσσάρι” αποτελεί παραχάραξη της ιστορίας και καταπάτηση του αγώνα μας”




Την αντίδραση της για το “Γλωσσάρι κοινής αποδοχής” εκφράζει με ανακοίνωση της η Συμμαχία Πολιτών το οποίο χαρακτηρίζει  “παραχάραξη της ιστορίας μας, των τραγικών γεγονότων που αφορούν στην τουρκική εισβολή και στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

“Όταν λυθεί το κυπριακό και τερματιστεί η κατοχή, τότε μπορούμε να δούμε τη σύσταση μιας επιτροπής συμφιλίωσης” επισημαίνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Το περιβόητο «γλωσσάρι κοινής αποδοχής» πέραν του ότι αποτελεί καταπάτηση του δικαιώματος των δημοσιογράφων για ελεύθερη έκφραση, αποτελεί και καταπάτηση του αγώνα που δίνουμε για απελευθέρωση της κατεχόμενης μας πατρίδας από τον Τούρκο εισβολέα.
Αποτελεί παραχάραξη της ιστορίας μας, των τραγικών γεγονότων που αφορούν στην τουρκική εισβολή και στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μια προσπάθεια ωραιοποίησης της κατοχής.
Επιτροπές συμφιλίωσης γίνονται όταν επέλθει η συμφιλίωση, όταν αρθεί η αδικία. Είναι μετά το τέλος του Παγκοσμίου πολέμου κι όταν η Γαλλία ήταν ελεύθερη που έγινε τέτοια επιτροπή όχι ενόσω ήταν υπό γερμανική κατοχή. Είναι μετά την ανατροπή του Άπαρχαιντ και την αποκατάσταση της δημοκρατίας που έγινε τέτοια επιτροπή στη Νότιο Αφρική.
Όταν λυθεί το κυπριακό και τερματιστεί η κατοχή, τότε μπορούμε να δούμε τη σύσταση μιας επιτροπής συμφιλίωσης.”

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ Λευκωσία
12/07/2018 12:04

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: