“Οι πέτρες μιλούν”: Δράση των ξενοδόχων της Αττικής με στόχο την τουριστική ανάπτυξη




Συνεχίζεται και φέτος η πολιτιστική δράση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, με τον τίτλο «Οι πέτρες μιλούν».

Πραγματοποιείται με την συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδας. Με την πρωτοβουλία της αυτή, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, όπως τονίζεται, επιθυμεί να καθιερώσει έναν θεσμό για την πόλη, που φιλοδοξεί να αναδείξει την αρχαία πολιτιστική κληρονομιά μας σε όλο το εύρος της, συνδυάζοντάς την με την τουριστική ανάπτυξη.

Επί τρεις μήνες, αρχής γενομένης από αυτήν την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 με πρώτο σταθμό το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ο λόγος αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, ποιητών και πολιτικών, θα αποδοθεί σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά), με τη μορφή θεατρικών δρώμενων (performances). Η παρακολούθησή τους από τους κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας είναι ελεύθερη (χωρίς εισιτήριο).

Τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο νέοι, ταλαντούχοι ηθοποιοί θα ερμηνεύουν κείμενα του Πλάτωνα, του Σοφοκλή, του Αριστοφάνη, του Θουκυδίδη, του Αριστοτέλη, καθώς και το προοίμιο της «Οδύσσειας» μελοποιημένο, στα αρχαία ελληνικά αλλά και ένα απόσπασμα από τον περίφημο Ομηρικό Ύμνο «Εις Αφροδίτην». Ήρωες τραγικοί και κωμικοί, ιδέες και σύμβολα που η αρχαία Ελλάδα κληροδότησε στην ανθρωπότητα και καθόρισαν την ιστορία της σκέψης και της Τέχνης ανά τους αιώνες, θα ζωντανεύουν με τρόπο ανάλαφρο και εύληπτο από όλους.

06/07/2018 12:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ονειρεμένους γάμους υπόσχονται οι Λειψοί και προσφέρουν πακέτα στους μελλόνυμφους

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα λειτουργήσει τέσσερα γραφεία τουριστικής πληροφόρησης

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: