Πως θα επιτευχθεί η επανένωση όταν οι Τούρκοι στήνουν πανηγύρια για την εισβολή του Αττίλα;




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Την ίδια ώρα που οι Ελληνοκύπριοι θρηνούσαν τους νεκρούς της τουρκικής εισβολής και τιμούσαν τη μνήμη τους, στα κατεχόμενα ο εγκάθετος της ισλαμικής κυβέρνησης της Τουρκίας, Μουσταφά Ακιντζί και οι εκπρόσωποι που έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν έστηναν πανηγύρια και στρατιωτικές παρελάσεις για την «ειρηνευτική επιχείρηση» του Αττίλα, που άφησε πίσω της την απόλυτη καταστροφή.

Το θέαμα χωρίς αμφιβολία ήταν φρικτό και κάθε χρόνο προκαλεί τα ίδια βασανιστικά ερωτήματα. Το πιο βασικό είναι αυτό:

Πως θα επιτευχθεί η πολυπόθητη επανένωση του νησιού όταν αποκαλύπτεται την 20η Ιουλίου κάθε έτους αυτό το απύθμενο μίσος της τουρκικής πλευράς για το ελληνικό στοιχείο της Κύπρου; Και το χειρότερο όλων, σ’ αυτό το πανηγύρι της ντροπής, συμμετέχουν και οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι κατά τα άλλα, ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, δικαιούνται όλα τα οφέλη, τα οποία η Κύπρος τους τα χαρίζει απλόχερα.

  • Μας ζητούν, για να επιτευχθεί η επανένωση και να επουλωθούν οι πληγές, να …ξεχάσουμε την Ιστορία μας. Και ενώ οι Ελληνοκύπριοι δείχνουν μία ετοιμότητα, για να τελειώνει το δράμα των 44 ετών, και να αφήσουν πίσω τους το πικρό παρελθόν, οι «συμπατριώτες» τους Τουρκοκύπριοι στην πλειοψηφία τους ακολουθούν πιστά τις επιταγές της Άγκυρας.

Η προπαγάνδα, που δυστυχώς κυριαρχεί και στην ελληνική ελίτ, τους φέρει να είναι και αυτοί θύματα της κατοχής. Δεν είναι. Κερδίζουν και τα «καλά» που τους προσφέρει η Τουρκία και συνεχίζουν να απομυζούν την Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν διαμαρτυρήθηκαν ποτέ εναντίον της κατοχής. Αυτό είναι ένα καλοστημένο παραμύθι. Όσοι το έχουν κάνει, είναι ελάχιστοι και δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 1%.

  • Τα κατεχόμενα είναι μία εικόνα και ομοίωση της ισλαμικής Τουρκίας. Οι ισλαμιστές του Ερντογάν κυριαρχούν στην πολιτική και την οικονομική ζωή. Το μεγάλο τζαμί που κτίστηκε και θα εγκαινιάσει το φθινόπωρο ο Ερντογάν, δείχνει ότι το παιγνίδι της πολυπόθητης επανένωσης χάθηκε, και με ευθύνη της ελληνικής πλευράς, που υποχώρησε σε όλα τα επίπεδα.

Όσο και να θέλουν να το κρύψουν, η λύση που κυοφορείται και την αποδέχονται οι δεξιοί του ΔΗΣΥ και οι «κομμουνιστές» του ΑΚΕΛ, προσφέρει στους Τούρκους το νησί στο πιάτο…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Η νέα πρωτοβουλία για το Κυπριακό, το ζεύγος Λουτ και ο απαράδεκτος Καρλ Μπιλντ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: