Ο βιασμός της κοκκινοσκουφίτσας και το “γλωσσάρι” του λύκου και της ντροπής…




Του Δρ. Νίκου Αντωνιάδη* – Νέα Υόρκη

Λύκε-λύκε είσαι εδώ;

  • Βάζω τα παπούτσια μου και σε κυνηγώ!

Κύριε λύκε, η γιαγιά μου πέθανε. Γιατί με κυνηγάς; Δεν χόρτασες το 1974; Δεν σε αρκεί που η γιαγιά μου έφυγε βλέποντας σε να σκαρφαλώνεις στην βεράντα της και να μην την αφήνεις να ποτίσει την βοκαμβίλια της;

  • Ω, “αγαπημένη” μου κοκκινοσκουφίτσα, μα δεν σε κυνηγώ για να σε φάω. Θέλω να παίξω μαζί σου.

Τότε κύριε λύκε γιατί έβαλες σε όλα τα σπίτια που “παίζεις” σκυλιά να τα “προσέχουν”;

  • Μα για να σας προσέχω καλύτερα! Μπορείς να πας σπίτι σου να το δεις όποτε θες. Τα οδοφράγματα είναι “ελεύθερα”. Επειδή όμως έχει πολλές νάρκες, καλύτερα να πάμε μαζί χέρι-χέρι. Ο κόσμος είναι κακός κι εγώ “σας αγαπώ” και θέλω το “καλό” σας!

Μα κύριε λύκε, η γιαγιά μου και η γιαγιά της Μαρίας πέθαναν με τον καημό. Θυμάμαι, η γιαγιά μου δεν μου είπε ποτέ ότι ήταν παιχνίδι. Μου είπε πως έβαλες την μπότα σου και πάτησες τα σπίτια μας. Μου μιλούσε για κατοχή, εισβολή, πόλεμο, αγνοούμενους, εγκλωβισμένους, ψευδοπολιτεία.

  • “Λατρεμένη” μου κοκκινοσκουφίτσα, αυτά είναι “συκοφαντίες” από όσους δεν αγαπούν την “ειρήνη”. Σε παρακαλώ, μην ξαναπείς τις λέξεις εισβολή, κατοχή, αγνοούμενοι, εγκλωβισμένοι. Μου “σπαράζεις” τη “ψυχή”. Δεν σου το “επιβάλλω”, στο ζητώ “ευγενικά”. Άλλωστε ενοχλεί και τον “αρχηγό” των σκυλιών μου, τον “καπετάν Μουστάφ”.

Κύριε Λύκε, πάλι με κοροϊδεύεις για να με “βιάσεις” ξανά;

  • Όχι “αγαπημένη μου”, πώς σου πέρασε κάτι τέτοιο από το μυαλό; Αν δεν με πιστεύεις, ρώτα τους συμπολίτες σου να σου πουν. Τα γράφουν όλα στο “γλωσσάριο” και θα σου “εξηγήσουν” τι και γιατί να προσέχεις. “Μελέτησαν” πολύ πριν τα γράψουν. Σαράντα τέσσερα χρόνια “δούλευα να τα μάθουν καλά”. Διάβασε το και να το έχεις πάντα ως “οδηγό” σου. Όλα θα γίνουν “μαγικά”! Αν έχεις απορίες έλα να με ρωτήσεις. Εντάξει;

*Guest Lecturer of Political Marketing & Communications
(Political Competitiveness & Performance)
Editor ikypros.com and LA Voice
https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. 

Σύσταση-οδηγία τρόμου: Το «γλωσσάρι», οι δημοσιογράφοι, η Ελληνική γλώσσα και η Ιστορία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: