Κύπριοι της Βρετανίας ζητούν από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας λύση χωρίς εγγυητές




Με αφορμή τη 44η μαύρη επέτειο της εισβολής και κατοχής της Κύπρου ομάδα προσφύγων συμπατριωτών από την Βρετανία απέστειλαν επιστολή στον νέο Υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χάντ ζητώντας τη συμπαράσταση και στήριξη του στις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο χωρίς εγγυητές και στρατεύματα κατοχής.

Η επιστολή επισυνάπτεται πιο κάτω με κοινοποίηση σε 8 Συντηρητικούς βουλευτές.
Στην επιστολή προς τον κ. Χαντ, η ομάδα αφού τον συγχαίρει για το διορισμό του, σημειώνουν τις προκλήσεις και μεγάλες ευθύνες της νέας θέσης του και του εύχονται κάθε επιτυχία ώστε να εργαστεί ακούραστα για ειρήνη και δημοκρατία για κάθε παγκόσμια διαμάχη.

Ως Κύπριοι της Βρετανίας και ενεργά μέλη της κυπριακής κοινότητας που αριθμεί 300 χιλιάδες άτομα, θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι αύριο (σήμερα), 20 Ιουλίου, είναι η 44η επέτειος της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και κατοχής του 37% της μητέρας πατρίδας μας, της Κύπρου.
Σας καλούμε να βοηθήσετε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο όραμά του για μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο για όλο το λαό της, χωρίς εγγυητές και ξένα στρατεύματα.

Την επιστολή υπογράφουν οι Δώρος Παρτασιδης, Αντώνης Σαββίδης, Ανδρέας Ταμπουρίδης, Λεωνίδας Λεωνίδου, Γιώργος Πίππας, Νίκος Σαββίδης, Τάσος Πογιατζής, Σεραφείμ Διάκου, Στέλλα Δινένης, Γιάννης Κούβαρος και Σπυρος Νεοφύτου.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
20/07/2018 14:49

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: