«Καλώς ήρθες στο κλαμπ νεαρέ», έγραψε ο μεγάλος Πελέ στον νεαρό Γάλλο Κιλιάν Εμπαπέ




Ο θρυλικός Πελέ, κατά πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων εποχών, αποθέωσε τον Κιλιάν Εμπαπέ για το τέρμα που σημείωσε στον τελικό του Μουντιάλ εναντίον της Γαλλίας (4-2).

«Είναι ο δεύτερος νεότερος παίκτης που σημειώνει γκολ σε έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου! Καλώς ήρθες στο κλαμπ Εμπαπέ: είναι ωραίο να έχεις λίγη συντροφιά».

Αυτό έγραψε το «μαύρο διαμάντι» στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter για το ταλέντο της Παρί Σεν Ζερμέν, παραλληλίζοντας το επίτευγμα του Εμπαπέ με το δικό του, όταν είχε σκοράρει (δύο φορές μάλιστα) στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1958, στο 5-2 της Σελεσάο επί της διοργανώτριας Σουηδίας. Αμφότεροι σε ηλικία 19 ετών, με τον Πελέ να είναι περίπου δύο μήνες μεγαλύτερος από το νεαρό Γάλλο όταν σκόραρε απέναντι στους Σκανδιναβούς.

Το μεγάλο πάρτυ στην Γαλλία για την κατάκτηση της κορυφής στο Μουντιάλ (video)

Γεμίζουν λεφτά οι τσέπες των Γάλλων

«Τρελά λεφτά» θα πάρουν oι Γάλλοι από την FIFA για την κατάκτηση του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία είχε υπολογίσει να μοιράσει 340 εκ. ευρώ στις ομάδες που θα συμμετείχαν στο 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο (το ποσό ήταν αυξημένο κατά 12% σε σχέση με τη διοργάνωση της Βραζιλίας), με τους «τρικολόρ» να λαμβάνουν τα περισσότερα χρήματα.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την FIFA η νικήτρια ομάδα του τουρνουά θα γίνει πλουσιότερη κατά 38 εκ. δολάρια, ενώ η φιναλίστ Κροατία θα εισπράξει το διόλου ευκαταφρόνητο των 28 εκ!

Το Βέλγιο, που πήρε την 3η θέση θα λάβει 24 εκ. δολάρια, ενώ η Αγγλία δύο εκ. λιγότερα.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, πάντως, θα εισπράξουν και το πριν από την ομοσπονδία της χώρας του (FFF). Ο πρόεδρός της, Νοέλ λε Γκρα είχε υποσχεθεί το 30% των πριμ της ομοσπονδίας να διατεθούν στους διεθνείς, όπερ σημαίνει πως κάθε ποδοσφαιριστής θα πάρει 500.000 ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Russian Federation

Πανάξια στην κορυφή του κόσμου η Γαλλία: Επιβλήθηκε της Κροατίας στον τελικό με 4-2

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: