Η κυπριακή αντιπολίτευση ζητά επιτακτικά την αποπομπή του υπουργού Οικονομικών




Η παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεργατισμού άνοιξε την όρεξη στα κόμματα της αντιπολίτευσης που πλέον ζητούν ανοιχτά την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.

Ο Άθως Αντωνιάδης, Γενικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ, σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Από μέρα σε μέρα» του ΡΙΚ, είπε ότι η παραίτηση Χάρη Γεωργιάδη είναι μονόδρομος αλλά το βάρος της ευθύνης βαραίνει τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η παραμονή του Χάρη Γεωργιάδη στο Υπουργείο Οικονομικών θα αξιολογηθεί και στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ που θα αποφασίσει τη στάση του κόμματος στην ολομέλεια της Παρασκευής αλλά δεν είναι προϋπόθεση αφού σημαντικότερη είναι η διάσωση της Οικονομίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ειρήνη Χαραλαμπίδου η οποία καταλογίζει ευθύνες στον Υπουργό Οικονομικών για την κατάσταση στην οποία περιήλθε ο Συνεργατισμός αφού αγνοούσε, όπως είπε, τις υποδείξεις της Κεντρικής Τράπεζας και του Εποπτικού Μηχανισμού.

Σε ανακοίνωσή της η Ελένη Θεοχάρους υποστηρίζει ότι πρέπει να παραιτηθεί ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης αφού μαζί με το ΔΣ του Συνεργατισμού «θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις και παραλείψεις τους».

Η Συμμαχία Πολιτών με τη σειρά της χαρακτηρίζει την παραίτηση της ΣΚΤ ως το ελάχιστο που θα έπρεπε να γίνει εξ’ υπαρχής και ότι αναμένεται η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από αυτούς που τους διόρισαν και τους επόπτευαν, «Αναμένουμε την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών και της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας οι οποίοι ήταν οι υπεύθυνοι για τους χειρισμούς που έγιναν από το 2013 και εντεύθεν και οι οποίοι είχαν την πολιτική ευθύνη ελέγχου του Συνεργατισμού».

Πηγή: philenews

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: