Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




H επόμενη μέρα στο νέο σχήμα στο Συνεργατισμό και τι θα ισχύσει για τις εκποιήσεις και τις αναδιαρθρώσεις, ο διορισμός της ερευνητικής επιτροπής για την έρευνα στο Συνεργατισμό, η διάσωση των παιδιών στην Ταϊλάνδη, καθώς οι παραιτήσεις στην κυβέρνηση Μέι είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Επιστροφή στην ομαλότητα» και αναφέρει ότι μετά την ψήφιση από τη Βουλή των εγγυήσεων και των νομοσχεδίων για τα ΜΕΔ, επικρατεί ικανοποίηση και γίνονται και επισημάνσεις για την επόμενη μέρα. Αλλού αναφέρει ότι η ερευνητική επιτροπή για το Συνεργατισμό καλεί να της παραδώσουν σχετικά έγγραφα και σημειώνει ότι ανάλογα με το πόρισμα θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για αποτροπή ανάλογων φαινομένων. Η «Α» προβάλλει ακόμη την τιτάνια προσπάθεια για διάσωση των εγκλωβισμένων παιδιών από σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

«Μέσα σε έξι μήνες θα ‘κλείνουν’ εκποιήσεις» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει πως οι νέες νομοθεσίες επιφέρουν χειρουργικές αλλαγές και ότι δεν αλλάζει οτιδήποτε για τους πελάτες του Συνεργατισμού. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως παραμένει ΥΠΕΞ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Τουρκία και ότι ΥΠΟΙΚ αναλαμβάνει ο γαμπρός του Ερντογάν. Επίσης γράφει ότι έπιασε δουλειά η Ερευνητική, και τρεις Γιώργηδες έδωσαν επίσημη διαβεβαίωση για να ερευνήσουν σε 3 ή το αργότερο 6 μήνες υποθέσεις δεκαετιών

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα με τίτλο «Ηρεμία και αισιοδοξία» αναφέρει ότι οι εκροές καταθέσεων ήταν σχοινί που κόπηκε μετά την ψηφοφορία στη Βουλή και ότι η εξαγορά από την Ελληνική του Συνεργατισμού είναι πλέον στην τελική ευθεία. Αλλού αναφέρει ότι στα 45 εκ είναι το κόστος για τις κάμερες τροχαίας και θα το επωμισθεί ο ιδιώτης επενδυτής που θα μαζεύει και τα εξώδικα πρόστιμα. Επίσης ο «Φ» γράφει ότι ο Πρόεδρος δίδει πλήρη στήριξη στον Υπουργό Οικονομικών.

«Μέρες φόβου για ευάλωτους επενδυτές» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που αναφέρει ότι μέρα φόβου είναι η επόμενη της διάλυσης του Συνεργατισμού καθώς διευκολύνονται οι εκποιήσεις και αφαιρείται στοιχειώδης προστασία για τους δανειολήπτες. Σε άλλο θέμα προβάλλει τα εγκαίνια του δικοινοτικού κέντρου στη Δερύνεια, κοντά στο νέο σημείο διέλευσης, με την επωνυμία “Γκαράζ”. Η «Χ» αναφέρει επίσης ότι στον τοίχο ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ προσέκρουσαν 30 προσπάθειες προστασίας για τους ευάλωτους.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο στο κύριό της θέμα ‘’Παραιτείται ο Τζόνσον λόγω διαμαρτυρίας για το Βrexit’’ αναφέρεται στην παραίτηση και δεύτερου Υπουργού στην κυβέρνηση Μέι σε αντίδραση για το πλάνο της Πρωθυπουργού για τη σχέση Βρετανίας-ΕΕ μετά την έξοδό της από την Ένωση. Αλλού αναφέρει ότι σταμάτησαν οι εκροές μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για το Συνεργατισμό και φιλοξενεί τις δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ. Επίσης προβάλλονται οι αναφορές του Δημάρχου Λεμεσού για την ανέγερση ψηλών κτιρίων στην πόλη.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
10/07/2018 07:52

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: