Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η χθεσινή υπερψήφιση των νομοσχεδίων για τις κρατικές εγγυήσεις προς την Ελληνική για την απορρόφηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα. Σε άλλα θέματα οι εφημερίδες ασχολούνται επίσης με την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, τη διάσωση των παιδιών από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, και για την έκτακτη συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Η «Αλήθεια», κάτω από τον τίτλο «Ουφ! Ψηφίστηκαν!», γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Βουλή κατά πλειοψηφία ενέκρινε το πακέτο των νομοσχεδίων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και την κυβερνητική εγγύηση για τη συμφωνία απορρόφησης των εργασιών της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας από την Ελληνική Τράπεζα. Αλλού, γράφει για αφετηρία νέας διαδρομής στο Κυπριακό με τη συνάντηση αυτή τη βδομάδα ανάμεσα σε Τσίπρα και Ερντογάν. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως τέσσερα αγόρια διασώθηκαν από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ψήφισαν σταθερότητα, έψεξαν την κυβέρνηση», γράφει πως η Βουλή έθεσε τέλος, με διακομματική πλειοψηφία, στην αβεβαιότητα για τις καταθέσεις στο Συνεργατισμό αφού ψηφίστηκε η παροχή εγγυήσεων στην Ελληνική Τράπεζα. Αλλού, γράφει πως άρθρο της DSnews κάνει λόγο για υποθέσεις διείσδυσης της Ρωσίας σε ξένα κράτη, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος του στην Κύπρο και την Ελένη Λοϊζίδου. Σε άλλο του θέμα γράφει για αδιαφανείς χρεώσεις στην κινητή τηλεφωνία.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Κυνήγι κακοπληρωτών», γράφει στο κύριο του θέμα ότι ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ δεν άφησαν να περάσει ούτε μια τροπολογία στα νομοσχέδια με τα οποία αλλάζει προς το αυστηρότερο το τοπίο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και πιέζει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Αλλού, γράφει πως ο ΓΓ του ΟΗΕ τονίζει με την έκθεσή του προς το ΣΑ το ρόλο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ως παράγοντα διατήρησης της ηρεμίας στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει πως σε έκθεση ισχυρής δεξαμενής σκέψης υποστηρίζεται πως είναι απαραίτητη η παρουσία ισχυρών παικτών της υφηλίου στα ενεργειακά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Υποθήκευσαν το μέλλον της κοινωνίας» είναι ο κύριος πρωτοσέλιδος τίτλος της «Χαραυγής», η οποία γράφει πως παράδοση των εργασιών της Συνεργατικής στην Ελληνική, επίσπευση των εκποιήσεων και παραχώρηση νέων εργασιών προς τις τράπεζες, ενέκρινε κατά πλειοψηφία η Βουλή. Αλλού, γράφει ότι οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι για λήψη νέων μέτρων. Σε άλλο θέμα γράφει πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μετά από αδιαθεσία μετέβη στο νοσοκομείο, σημειώνοντας ότι οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό.

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
09/07/2018 07:43

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: