Η CIA και το διπλό έγκλημα στην Κύπρο: Η νέα προσπάθεια του ΟΗΕ και η “λιβανοποίηση”




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Τίμησε προχθές, για 44η φορά, ο Κυπριακός Ελληνισμός τους νεκρούς της αμερικανοκίνητης τουρκικής εισβολής. Για να μην ξεχνάμε, είχε προηγηθεί το χουντικό πραξικόπημα εναντίον του ξεροκέφαλου Μακάριου, που πραγματοποίησε η χούντα του Ιωαννίδη, κατόπιν εντολής της CIA. (Εντολή) που δόθηκε από τον τότε «κυβερνήτη» της Ελλάδας, τον μεγαλοπράκτορα της αμερικανικής υπηρεσίας, Γκας Λάσκαρη Αβρακώτο.

Επιχείρησαν πολλοί τα τελευταία χρόνια, να αθωώσουν τους Αμερικανούς για το διπλό έγκλημα, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν προσπάθησαν ιδιαίτερα, να μας αλλάξουν γνώμη, Ανάμεσα σ’ αυτούς που αφαίρεσαν τις ευθύνες από την πλάτη του Χένρι Κίσιγκερ, ήταν και «συγγραφείς» με ελληνικά ονόματα. Εκτελούσαν «διατεταγμένη υπηρεσία». Απέτυχαν, βέβαια, διότι όσοι είχαν τον χρόνο να μελετήσουν τα αμερικανικά έγγραφα, δεν έχουν την παραμικρή αμφιβολία για το ποιοι διέπραξαν το έγκλημα.

  • (Στο σημείο αυτό ανοίγω μία παρένθεση: Η Αμερική είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, που επιτρέπει σε ερευνητές να αναζητούν απόρρητα έγγραφα και να τα κερδίζουν. Και το λέω έτσι απλά: Οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα κόμπλεξ, και σαν ερευνητής πάντα τους ευχαριστώ. Απόρρητα μεν τα έγγραφα τους, αλλά ο νομοθέτης πρόβλεψε «παράθυρο» για να βρίσκουμε τα έγγραφα και να τα δημοσιοποιούμε).

Θυμηθήκαμε, λοιπόν, ξανά το διπλό έγκλημα εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού. Την αδικία εναντίον της Κύπρου. Αλλά και το γεγονός ότι οι πολιτικοί μας, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι διεφθαρμένοι, από το 1974 μέχρι σήμερα, οδήγησαν το νησί στο σημείο να «απολογείται» σχεδόν για την κατοχή. Ναι, είναι τόσο ανίκανοι. Αυτή τη στιγμή, η διεθνής κοινή γνώμη, δεν γνωρίζει την αλήθεια για την Κύπρο και το πρόβλημά της. Και επειδή δεν γίνεται καμία προσπάθεια από την αρμόδια κυβέρνηση, και διότι η τουρκική προπαγανδιστική μηχανή κέρδισε κατά το κράτος τη Λευκωσία.

Και είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να δει ο νεαρός αλλά ικανότατος υπουργός  Εξωτερικών της Κύπρου. Η προπαγάνδα κτυπιέται πάντα με την αλήθεια. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει και ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα: Έχει διπλωμάτες οι οποίοι νομίζουν πως είναι …Ελβετοί. Και δίνουν τα λάθος μηνύματα στους ξένους συνομιλητές τους. Ο κ. Χριστουδουλίδης το γνωρίζει το πρόβλημα και γι’ αυτό πρέπει να το επιλύσει άμεσα.

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα υποδεχθεί τη Δευτέρα την έκτακτη απεσταλμένη του γενικού γραμματέα των Ην. Εθνών, και αντιλαμβάνομαι ότι έχει πρόθεση να κάνει μία «καθαρή κουβέντα» μαζί της. Τι σημαίνει «καθαρή κουβέντα» δεν γνωρίζω, αλλά φαντάζομαι ότι εννοεί πως θα παρουσιάσει ξανά τις αρχές του, τους προβληματισμούς του κ.λπ. κ.λπ. Το πρόβλημα με τον κ. Αναστασιάδη και τους υπόλοιπους πολιτικούς ταγούς του τόπου, είναι ότι παραμένουν κολλημένοι στις θέσεις τους και δεν το κουνούν ούτε μισό πόντο, επειδή νομίζουν πως παραβιάζουν αρχές και κανόνες. Πρόκειται για ανοησία.

  • Ο Κύπριος πρόεδρος, λοιπόν, όπως και οι συνεργάτες του στο ΑΚΕΛ, «κόλλησαν» σε μία προτεινόμενη λύση, η οποία θα οδηγήσει σε νέες κρίσεις, ίσως και σε νέες συγκρούσεις. Και είναι απορίας άξιο ότι δεν το αντιλαμβάνονται. Ιδιαίτερα ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος όταν συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς του έκανε μία εξαιρετική ανάλυση για τον φόβο του ότι με «κακή λύση» η Κύπρος θα μετατραπεί σε δεύτερο Λίβανο. Τι συνέβη και ξέχασε εκείνη την ανάλυση; Ή στο μυαλό του η αποφυγή «λιβανοποίησης» της Κύπρου περνά μέσα από τη διχοτόμηση και την απαράδεκτη λύση των δύο κρατών.

Κλείσανε προχθές 44 χρόνια από την τουρκική εισβολή -ο κ. Αναστασιάδης και οι περισσότεροι πολιτικοί ήταν «κοπελούδια», ίσως και αγέννητοι, και μέχρι σήμερα σκέφτονται με τον ίδιο λανθασμένο τρόπο.

Και δεν κάθεται ένας εξ αυτών να αναρωτηθεί για τους λόγους για τους οποίους δεν κατάφεραν μέχρι σήμερα να το λύσουν το …ρημάδι το πρόβλημα. Ενώ οι πολιτικοί μας έχουν κάνει τις πιο απίθανες υποχωρήσεις, η κατοχική δύναμη απαιτεί περισσότερα και περισσότερα. Και έχουμε φτάσει στο σημείο να του δίνουμε και άλλα του κατακτητή και να μην χορταίνει.

Είναι ευτύχημα ότι ξαφνικά άρχισαν αρκετοί άνθρωποι, και από το χώρο του «ναι», να βλέπουν τα τεκταινόμενα στην Τουρκία και να αναρωτιούνται «πως θα κάνουμε χωριό με τον Ερντογάν». Ομιλούμε για τον μέγα «ειρηνοποιό», όπως τον παρουσίαζαν, μέχρι που έφαγαν τα μούτρα τους. Διότι κάνουν αναλύσεις χωρίς να μελετούν και χωρίς να σκέφτονται. Μου ξεφούρνισε προχθές ένας συνάδελφος, ότι τώρα που έγινε πανίσχυρος θα γίνει και …γαλαντόμος, όπως ο μακαρίτης ο Ντε Γκολ της Γαλλίας… Είναι να κτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο. Μα τι άλλο να σκεφθώ; Ο πρόεδρος της Τουρκίας, επειδή ακριβώς είναι πανίσχυρος, θέλει να έχει επιρροή επί όλης της Κύπρου. Αυτό είναι το σχέδιο του, αυτή τη λύση επιδιώκει και όλα τα υπόλοιπα είναι μαλαγανιές, για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη, επειδή σέβομαι τον φιλόξενο χώρο του Φιλελεύθερου.

  • Αντί, λοιπόν, ο Πρόεδρος της Κύπρου να χάνει τον χρόνο του και να λέει τα ίδια και τα αυτά με κίνδυνο να μας μείνει στο τέλος καμιά νέα υποχώρηση, ας αφήσει τη φαντασία του να …καλπάσει. Δεν γνωρίζει δύο πολύτιμες λέξεις που χρησιμοποιούν όλες οι χώρες; «Νέα στρατηγική» απαιτείται κ. Πρόεδρε. Πραγματική Νέα Στρατηγική. Όλα τα υπόλοιπα οδηγούν σε αυτό που παρουσιάσατε με ισχυρά επιχειρήματα στον Αμερικανό αντιπρόεδρο: Στη «λιβανοποίηση» της Κύπρου…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Να συγκρατηθώ; Να μην συγκρατηθώ; Μεγάλο το δίλημμα. Η φοβερή και τρομερή διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, δεν έχει παραιτηθεί ακόμα; Δηλαδή, μα τον …Θεό που πιστεύει: Τι στο καλό μπορεί να γνωρίζει για όλους και το κρύβει από τον κυπριακό λαό; Για τους διεφθαρμένους πολιτικούς ομιλεί; Για τους υπεύθυνους της καταστροφής της οικονομίας; Για την κατάρρευση των τραπεζών και του Συνεργατισμού; Για τους τραπεζίτες; Για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος; Συγνώμη δηλαδή… Δεν έχει εισαγγελέα αυτός ο τόπος να την πάρει από το αυτί; Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αντέδρασε; Εκτός αν τη φοβάται…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Δεν τον έχω για αφελή τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Αντίθετα… Έξυπνος άνθρωπος είναι, και σίγουρα παμπόνηρος πολιτικός, σε σημείο που να μην γνωρίζει ο απέναντι του, πότε λέει την αλήθεια, πότε την αναλήθεια και πότε το ψέμα. Όπως τον έχω αναλύσει, είναι ένα μείγμα των παραπάνω. Πήγε στην Αυστραλία και τι ξεφούρνισε; Εκτίμησε, λέει η είδηση του ΚΥΠΕ, ότι η Κύπρος μπορεί να φτάσει σε ένα ιστορικό συμβιβασμό (σ.σ.: με την Τουρκία) χωρίς να διαγράφεται η ιστορία, ο πολιτισμός και η ταυτότητα του Κυπριακού Ελληνισμού. Αφού ο ίδιος ξέρει πολύ καλά… Γνωρίζει ότι το μάθημα της Ιστορίας θα αλλάξει εντελώς μετά την όποια λύση. Όσο για την …ταυτότητα του Κυπριακού Ελληνισμού, επίσης γνωρίζει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, τι θα συμβεί. Όλα αυτά τελειώνουν…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Τα ψεύτικα τα λόγια και τα διλήμματα: Η επιλογή δεν είναι μεταξύ μη λύσης ή κακής λύσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: