H Ελληνική Κοινότητα Καΐρου καθιστά μεσίστιες τις σημαίες για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς




Με ψήφισμά της, η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου καθιστά μεσίστιες τις σημαίες σε όλα της τα τμήματα, εις ένδειξη πένθους για τους νεκρούς που χάθηκαν στις φονικές πυρκαγιές της Αττικής.

Τη βαθιά τους οδύνη για τα θύματα της φονικής φωτιάς που έπληξε την Αττική, καταγράφουν σε σημερινός τους ψήφισμα ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Στο ψήφισμα που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του πρεσβυγενούς παροικιακού οργανισμού της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, ανακοινώνεται μάλιστα η απόφασή του να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα του τα τμήματα (Γενικά γραφεία, σχολείο, νοσοκομείο) και για διάρκεια τριών ημερών εις ένδειξη πένθους για τις ζωές που χάθηκαν.

Επίσης, το ΔΣ της Κοινότητας επαναλαμβάνει και πάλι την πρόθεσή του να διατεθεί το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου δωρεάν στη διάθεση πυρόπληκτων για ιατρική περίθαλψη, φιλοξενία και δωρεάν σίτιση.

Τέλος, επισημαίνεται η απόφαση να σταλεί επιστολή συμπαράστασης προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, εκφράζοντας την συμπαράσταση της Κοινότητας στην πατρίδα, στις δύσκολες ώρες που περνούν συμπολίτες μας.

Να σημειωθεί ότι ακόμη η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου έχει αναρτήσει μία δίγραμμη μαύρη πένθιμη γραμμή στην πρώτη σελίδα της.

ΚΥΠΕ – Νίκος Κάτσικας
Αίγυπτος/Κάιρο
27/07/2018 21:31

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: