Άρχισαν τα… “όργανα” στην Ιταλία: Φραστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Ματτέο Σαλβίνι




Λεκτική σύγκρουση ξέσπασε ανάμεσα στον Ιταλό υπουργό εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι, και στον πρόεδρο του ιταλικού Οργανισμού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Inps, Τίτο Μποέρι, με θέμα το μεταναστευτικό και τις συντάξεις.

Κατά την διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του στο ιταλικό κοινοβούλιο, ο Μποέρι τόνισε πως «όταν μειώνεται η νόμιμη μετανάστευση αυξάνεται η παράτυπη και είναι πλέον σαφές ότι «συμβαίνει και το ακριβώς αντίθετο».

Πρόσθεσε, δε, ότι οι ανάγκες να καλυφθούν θέσεις εργασίας «ικανοποιούνται από μετανάστες που έρχονται στην Ιταλία όχι με βάρκες, αλλά με αυτοκίνητα ή αεροπλάνα -δηλαδή με τουριστική βίζα- και στην συνέχεια παραμένουν στην χώρα και όταν η άδειά τους έχει λήξει».

Ο Μποέρι θέλησε και να τονίσει, επίσης, πως «οι πολίτες υποτιμούν το ποσοστό των ιταλών άνω των εξήντα πέντε ετών, ενώ θεωρούν μεγαλύτερο απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα, το ποσοστό των μεταναστών που ζουν στην χώρα». Τόσο σήμερα, όσο και τις περασμένες ημέρες, ο επικεφαλής του ιταλικού Οργανισμού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εξέφρασε την άποψη ότι τα ένσημα που καταβάλλουν οι μετανάστες και οι εργοδότες τους, βοηθούν το ιταλικό συνταξιοδοτικό σύστημα να παραμείνει βιώσιμο.

Στον Τίτο Μποέρι απάντησε με ανάρτησή του στο Twitter o ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι, ο οποίος υπογράμμισε:

«Το συνταξιοδοτικό και ο σχετικός νόμος κοστίζουν πολύ… Οι μετανάστες κάνουν δουλειές που δεν θέλουν να κάνουν οι Ιταλοί… Ο πρόεδρος του ιδρύματος κοινωνικών ασφαλίσεων κάνει πολιτική, αγνοώντας ότι πολλοί Ιταλοί επιθυμούν να δουλέψουν. Ζει στον ‘Αρη;».

Τις περασμένες ημέρες, ο Ματτέο Σαλβίνι άφησε να εννοηθεί, επίσης, ότι η νέα κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει την ηγεσία του ιδρύματος Inps.

04/07/2018 17:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ του Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: