Αμερικανοί δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τον τουρισμό επισκέφθηκαν την Ελλάδα




Του Αποστόλη Ζουπανιώτη
Greek News

Το Γραφείο ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ελλάδας την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα Ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία και King George πραγματοποίησε και φέτος με μεγάλη επιτυχία ταξίδι εξοικείωσης για 7 διακεκριμένους τουριστικούς συντάκτες, travel-food blogger από την περιοχή δικαιοδοσίας του Γραφείου ΕΟΤ Βόρειας Αμερικής και του Καναδά, τους οποίους συνόδευε η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Γκρέτα Καματερού.

Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εκπροσωπούσαν σημαντικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως τα Livid Magazine, Rachel Travels, The Canadian World Traveller, Ebony, Peter Greenberg online, Gio Journal, Jaunt TV, με σκοπό να μεταφέρουν την εμπειρία της Αθήνας και Πελοποννήσου στο Αμερικανικό και Καναδικό κοινό.

Tους τουριστικούς συντάκτες καλωσόρισε  η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε στη Greek News η διευθύντρια του Γραφείου του ΕΟΤ Βορείου Αμερικής και Καναδά, Γκρέτα Καματερού, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν σημαντικά μνημεία της Πελοποννήσου, όπως τον Αρχαιολογικό Χώρο Ασκληπιείου Επιδαύρου, την Καστροπολιτεία του Μυστρά, την Μονεμβάσια και τον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου, τα σπήλαια του Δυρού, τον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και πολλούς ακόμη σημαντικούς προορισμούς. Επίσης περιηγήθηκαν σε σημαντικές πόλεις της Πελοποννήσου μεταξύ άλλων το Ναύπλιο , τη Σπάρτη και την Καλαμάτα.

Οι τουριστικοί συντάκτες  γεύθηκαν την Πελοποννησιακή γαστρονομία και τις Πελοποννησιακές ποικιλίες κρασιού ενώ έκαναν και σεμινάριο οινογνωσίας στο οινοποιείο «Σκούρας».

Στην περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης τους καλωσόρισαν προσφέροντας δώρα με τοπικά προϊόντα εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Μεσσήνης.

«Οι συμμετέχοντες στην αποστολή έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ποιοτικές τουριστικές μονάδες που λειτουργούν στην Πελοπόννησο, για τα τοπικά προϊόντα, τη γαστρονομία και  το πλήθος των πολιτιστικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα», δήλωσε η κ. Καματερού.

Σε συνάντηση που είχε η κ. Καματερού με την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου, συζήτησαν την περαιτέρω συνεργασία και παρουσία της Πελοποννήσου σε ενέργειες του Γραφείου ΕΟΤ Αμερικής Καναδά .

«Η Αμερική ως προορισμός παρουσιάζει αύξηση μέχρι και 30% από την περσινή διψήφια αύξηση, γεγονός που αποδεικνύει την πετυχημένη εφαρμογή της στοχευμένης  στρατηγικής «Ελλάδα 365 ημέρες το χρόνο», πρόσθεσε η διευθύντρια του Γραφείου του ΕΟΤ Βορείου Αμερικής και Καναδά.

ΕΔΩ Η ΠΗΓΗ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: