Αγωνιώδεις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων: Τους 81 έφτασαν οι νεκροί




Στον εντοπισμό των αγνοουμένων επικεντρώνονται οι προσπάθειες των Αρχών σχεδόν 48 ώρες μετά το ξέσπασμα της φονική πυρκαγιάς, την Καλλιτεχνούπολη, το Νέο Βουτζά, το Μάτι και τη Ραφήνα.

Οι αγωνιώδεις έρευνες των συγγενών

Εκατοντάδες άνθρωποι με μια φωτογραφία στα χέρια αναζητούν με αγωνία και ελπίδα τόσο στα καμένα όσο και στις κατοικημένες περιοχές, όπου χορηγείται βοήθεια στους πληγέντες τα δικά τους πρόσωπα.

Στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί από χθες και οι συγγενείς μπορούν να στείλουν φωτογραφίες των οικείων τους, αναφέρονται ήδη τα ονόματα τουλάχιστον 50 άτομα.

Μεταξύ των αγνοουμένων και δύο δίδυμα κορίτσια των οποίων οι γονείς ανέφεραν πως τα είδαν σε ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού να αποβιβάζονται από ένα αλιευτικό σκάφος στο λιμάνι της Ραφήνας αλλά έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

Την ίδια στιγμή κλιμάκια της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, των εθελοντών αλλά και των ενόπλων δυνάμεων «χτενίζουν» τις πληγείσες περιοχές σπιθαμή προς σπιθαμή για να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες ή στη χειρότερη περίπτωση τις σορούς των συνανθρώπων μας.

Παράλληλα γίνονται έρευνες και στη θαλάσσια περιοχή από τη Ραφήνα μέχρι τη Λούτσα αλλά και ακόμα πιο μακριά από σκάφη του λιμενικού, πλοία του πολεμικού ναυτικού αλλά και στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων καθώς εκατοντάδες ήταν εκείνοι οι άνθρωποι που έπεσαν στη θάλασσα για να γλυτώσουν από τη φωτιά.

Τρόμος για τον τελικό αριθμό των θυμάτων

Μέχρι το πρωί ο αριθμός των νεκρών είχε φτάσει τους 81, ενώ οι τραυματίες είναι 186 εκ των οποίων τουλάχιστον δέκα νοσηλεύονται διασωληνομένοι σε πολλή κρίσιμη κατάσταση.
Το μέγεθος της καταστροφής επιδεινώνει το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις χάθηκαν ολόκληρες οικογένειες καθώς εντοπίστηκαν νεκροί γονείς που την τελευταία εκείνη στιγμή αγκάλιασαν τα παιδιά τους είτε ηλικιωμένοι άνθρωποι που φιλοξενούσαν τα εγγόνια τους για το καλοκαίρι.

«Κύμα» αλληλεγγύης σε όλα τα επίπεδα

Από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας είναι δεκάδες χιλιάδες οι απλοί πολίτες που έσπευσαν να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια στους πληγέντες. Τρόφιμα, είδη ρουχισμού, βρεφικές πάνες και μαντηλάκια φτάνουν συνεχώς στα κέντρα συλλογή της βοήθειας τόσο από ιδιώτες όσο και από εταιρίες ή οργανισμούς.

Οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ άρχισαν από χθες τη συλλογή ιατροφαρμακευτικού υλικού, ενώ και οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης δήλωσαν ετοιμότητα για αποστολή βοήθειας.

Μέσα σε λίγες ώρες χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν στα νοσοκομεία όλη της χώρας αλλά κυρίως στο Σισμανόγλειο, το Θριάσιο και το ΚΑΤ για να δώσουν αίμα για τους τραυματίες μετά την έκκληση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε πως οι τράπεζες – μέλη της θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων, ενώ η διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε τη διαγραφή των οφειλών για τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: