Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. EPA, JIM LO SCALZO

Τραμπ στο Fox: “Η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας θα προχωρήσει γρήγορα”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε από τη Σιγκαπούρη μετά την ιστορική συνάντηση που είχε εκεί σήμερα με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One αναχώρησε από τη Σιγκαπούρη λίγο πριν από τις 18:30 τοπική ώρα (13:30 ώρα Ελλάδος). Προτού αποχωρήσει, ο Τραμπ παραχώρησε μακρά συνέντευξη Τύπου κατά την οποία εξήρε την ποιότητα της σχέσης του με τον ισχυρό άνδρα της Πιονγκγιάνγκ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News και αποσπάσματά της μεταδόθηκαν μετά τη συνάντηση κορυφής στη Σιγκαπούρη, ο Τραμπ δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Κιμ θα κάνει αμέσως βήματα για την αποπυρηνικοποίηση και ότι η διαδικασία αυτή προχωράει γρήγορα.

“Απλώς πιστεύω ότι τώρα πρόκειται να αρχίσουμε τη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας. Πιστεύω ότι επιστρέφει και θα την αρχίσει σχεδόν αμέσως”, σημείωσε ο Τραμπ σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του αυτής που μεταδόθηκαν από το Fox.

“Και ήδη το είπε αυτό”, πρόσθεσε.

“Είναι μια διαδικασία και πραγματικά προχωράει γρήγορα”, σημείωσε.

12/06/2018 14:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Σιγκαπούρη, Σιγκαπούρη

Be the first to comment on "Τραμπ στο Fox: “Η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας θα προχωρήσει γρήγορα”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*