Τα ιδιωτικά κανάλια απουσίασαν από το γεγονός της χρονιάς: Μόνο η ΕΡΤ ήταν στη Σιγκαπούρη




Η ΕΡΤ, διά του απεσταλμένου της Δημήτρη Απόκη, τίμησε τα ελληνικά δημοσιογραφικά “όπλα” στο μεγαλύτερο ειδησεογραφικό γεγονός της χρονιάς, που έγινε στη Σιγκαπούρη: Τη σύνοδο κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κοράς, Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Μαζί με τον συνάδελφο Δημήτρη Απόκη, βρέθηκαν στη Σιγκαπούρη, ο Παναγιώτης Μαρινόπουλος και ο Βασίλης Παπαυγέρης.

Η κάλυψη της ιστορικής συνάντησης του κ. Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, έγινε και στη διάρκεια έκτακτης εκπομπής από την ΕΡΤ1 με το Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη Μαρία Κονταξή και με ανταποκρίσεις του Δημήτρη Απόκη από τη Σιγκαπούρη και της Λένας Αργύρη από την Ουάσιγκτον. Είχε δε πολύ υψηλή, για την ώρα μετάδοσης, τηλεθέαση.

Την έκτακτη δημοσιογραφική εκπομπή με τις ανταποκρίσεις των συναδέλφων παρακολούθησαν το 20,6% των θεατών που είχαν ανοικτούς τους δέκτες τους, το 15λέπτο από τις 5.45 ως  τις 6.00 το πρωί ενώ και η «Πρώτη Είδηση» στη συνέχεια πέτυχε 23,4% από 6.15 ως 6.30.

Τα συγχαρητήρια μας στην ΕΡΤ και ειδικά στους συναδέλφους, Δημήτρη Απόκη, Παναγιώτη Μαρινόπουλο και Βασίλη Παπαυγέρη, που πήγαν για 72 ώρες στη Σιγκαπούρη. Σε μία εποχή που τα ιδιωτικά κανάλια δίνουν στους τηλεθεατές κυριολεκτικά “σκουπίδια”, η κρατική τηλεόραση έλαμψε με την απόφαση της διοίκησης της να καλυφθεί ζωντανά το μεγαλύτερο διεθνές πολιτικό και διπλωματικό γεγονός. Οι συναδέλφοι ανταποκρίθηκαν πλήρως στο δημοσιογραφικό καθήκον.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: