Συνεχίζει την “καραμέλα” με τις πιέσεις στην Ελλάδα από την Ευρώπη για τους “οκτώ”, ο Τσαβούσογλου




Πιέσεις από τη δυτική Ευρώπη δέχτηκε η Ελλάδα για να μην δώσει τους οκτώ στρατιωτικούς στην Τουρκία, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ανέφερε ότι πιστεύει μεν στην ειλικρίνεια του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν περίμεναν τέτοια απόφαση από την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη του στην TRT Haber, o Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι με το που έφτασαν οι οκτώ στην Ελλάδα αμέσως επικοινώνησαν με την ελληνική κυβέρνηση. “Εμείς θέλαμε να μας τους δώσουν αμέσως, μπορούσαν να τους δώσουν. Στην πραγματικότητα εγώ πιστεύω στην ειλικρίνεια του Τσίπρα σε αυτό το θέμα. Αλλά ό,τι και να έγινε, κάποιοι παρενέβηκαν και μετά βλέπουμε ότι τίποτα δεν μένει κρυφό».

Ειδικά, πρόσθεσε, από τη δυτική Ευρώπη ασκήθηκαν πιέσεις στην ελληνική δικαιοσύνη για να μην τους δώσουν. «Δυστυχώς δεν τους έδωσαν», είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση από την άλλη πηγαίνει αυτή την απόφαση σε ανώτερο δικαστήριο.

«Εδώ περιμέναμε κάποια αλληλεγγύη από την Ελλάδα, έστω και αν υπάρχουν ζητήματα μεταξύ μας που δεν τα έχουμε λύσει. Δεν περιμέναμε μια τέτοια απόφαση από την Ελλάδα. Δεν περιμέναμε να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες εχθρούς της δημοκρατίας. Γνωρίζουμε ότι ασκήθηκαν πιέσεις εκ των έξω», κατέληξε ο κ. Τσαβούσογλου.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη 22/06/2018 14:27

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: