Στον μεγαλύτερο εταίρο της Αλάσκας εξελίσσεται η Κίνα: Θαλασσινά το 60% των εξαγωγών




Αξιωματούχοι, αλλά και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων στην πολιτεία της Αλάσκας των ΗΠΑ, δίνουν έμφαση στον ουσιαστικό εμπορικό ρόλο της Κίνας, καθώς εξελίσσεται στον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της αναφερόμενης αμερικανικής πολιτείας, σύμφωνα με τηλεοπτικό ρεπορτάζ του καναλιού KTUU TV στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Αλάσκας και της Κίνας διευρύνονται συνεχώς, με την πρώτη να εξάγει πολλά προϊόντα της στην κινεζική αγορά. Μεταξύ αυτών, ξυλεία, μόλυβδο, μεταλλεύματα χρυσού, όπως επίσης και πετρέλαιο, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους.
Παράλληλα, οι μεγαλύτερες εξαγωγές της αμερικανικής πολιτείας προς την Κίνα εντοπίζονται στα θαλασσινά προϊόντα διατροφής. “Τα προϊόντα διατροφής της θάλασσας αποτελούν το 60% των εξαγωγών προς την Κίνα, με το οικονομικό ύψος των εξαγωγών αυτών να φτάνει περίπου στα 800 εκατομμύρια δολάρια,” σύμφωνα με την Νικόλ Κίμπαλ που είναι αντιπρόεδρος της ένωσης (Pacific Seafood Processors Association). Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για ποσότητες θαλασσινών μεταξύ 363 εκατομμυρίων κιλών και 408 εκατομμυρίων κιλών.
04/06/2018 08:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua
Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: