Στο Παρίσι ο Πάνος Καμμένος για έκθεση αμυντικού υλικού: Συνεχίζεται το ελληνογαλλικό φλερτ




Στη γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται από σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, όπου επισκέπτεται την έκθεση οπλικών συστημάτων Eurosatory

Του υπουργού έχει προηγηθεί ελληνικό κλιμάκιο υπό τον διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Εξοπλισμών, αντιναύαρχο ε.α Κυριάκο Κυριακίδη, ο οποίος μάλιστα επισκέφθηκε το ναυπηγείο της Group Naval, η οποία κατασκευάζει τις φρεγάτες Fremme και Belahrra, για τις οποίες έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον η ελληνική πλευρά.

Το ελληνογαλλικό φλερτ φαίνεται πως έχει αναθερμανθεί σχετικά γύρω από τη συνεργασία και την υποστήριξη διαφόρων οπλικών συστημάτων, ενώ Καμμένος και Παρλί είχαν συνάντηση την περασμένη εβδομάδα στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Δεν αποκλείεται μάλιστα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή πάντως ανώτατα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού σημείωναν πως “τις φρεγάτες Belharra τις θέλαμε χθες” θέλοντας έτσι να καταδείξουν τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει στο Αιγαίο για σύγχρονα πλοία.

Ρεπορτάζ: HellasJournal

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: