“Πόντιος Πιλάτος η Μέρκελ για το προσφυγικό: Να υπάρξει διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας, λέει




Ουδέτερη στάση τηρεί το Βερολίνο και καλεί την Ελλάδα και την Τουρκία να προχωρήσουν σε διάλογο, σε ό,τι αφορά το πάγωμα από μέρους της Τουρκίας της συμφωνίας επανεισδοχής για τους πρόσφυγες/μετανάστες, με βάση τα όσα ανακοίνωσε χθες ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως δήλωσε σήμερα στη διάρκεια του κυβερνητικού μπρίφινγκ η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, κα Αντελμπάρ, «ελπίζουμε πως τα προβλήματα αυτά –μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας- θα λυθούν με διάλογο και από τις δύο πλευρές».

Σε ερώτηση για το εάν η απόφαση αυτή της Τουρκίας αφορά και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η κα Αντλεμπάρ απάντησε «από όσο γνωρίζω η απόφαση αυτή δεν αφορά την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Επαναλαμβάνω, ελπίζουμε να υπάρξει διάλογος ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα αυτό».

Να θυμίσουμε πως ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε πως η απόφαση που πάρθηκε από τουρκικής πλευράς αποτελεί αντίμετρο στη δικαστική απόφαση να δοθεί άσυλο στην Ελλάδα σε οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατηγορούνται από την τουρκική κυβέρνηση για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος
Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ
08/06/2018 13:36

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: