Πολύ σημαντικό το ξεκάθαρο μήνυμα Μίτσελ προς την Τουρκία, τονίζει ο Πρόδρομος Προδρόμου




Ως «πολύ σημαντικό» εκτιμά η κυπριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πρόδρομο Προδρόμου, το μήνυμα του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιου για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Γουές Μίτσελ, προς την Τουρκία ότι δεν θα γίνουν ανεκτές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση του ΡΙΚ, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ενεργήσουν αποτρεπτικά εμποδίζοντας την Τουρκία, ο κ. Προδρόμου απάντησε ότι «στην διπλωματική γλώσσα η δήλωση του κυρίου Μίτσελ είναι σαφής και ενδεικτική των προθέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών».

Εξάλλου, ο βοηθός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόναθαν Κοέν εξέφρασε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, στον πρόεδρο του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, τη στήριξη της Ουάσιγκτον στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Επίσης, είπε στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, ότι η αμερικανική κυβέρνηση στηρίζει τη διενέργεια, από την Exxon Mobil, γεωτρήσεων το φθινόπωρο στην κυπριακή ΑΟΖ.

“Καταπέλτης” ο Μίτσελ για Άγκυρα με επαίνους για Ελλάδα: “Μηδενική ανοχή στις τουρκικές προκλήσεις”

06/06/2018 17:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ του Α. Βικέτου
Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: