Οι περιπολίες (με τους Τούρκους στην Μανμπίζ) δεν είναι κοινές, απαντά το Πεντάγωνο




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεκινήσει «συντονισμένες αλλά ανεξάρτητες περιπολίες» με την Τουρκία κοντά στην πολύπαθη Συριακή πόλη Μανμπίζ, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, μιλώντας στη «Φωνή της Αμερικής».

“Εμείς κάνουμε περιπολίες από τη μια πλευρά και αυτοί περιπολούν από την άλλη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Eric Pahon. “Αυτές οι περιπολίες δεν είναι κοινές”, σημείωσε στην VoA.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο εκπρόσωπος τόνισε:

  • “Δυνάμεις του Συνασπισμού και της Τουρκίας ξεκίνησαν συντονισμένες αλλά ανεξάρτητες περιπολίες κοντά, αλλά όχι μέσα στην Μπανμπίζ”

Οι δηλώσεις του κ. Pahon προκάλεσαν ποικίλες συζητήσεις καθώς φαίνεται ότι η Ουάσιγκτον και η Άγκυρα αντιμετωπίζουν την κατάσταση με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν τις κοινές περιπολίες που υπαινίχθηκε αρχικά η Τουρκία και διέψευσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, οι Αμερικανοί με τον τρόπο αυτό καλύπτουν τα σημεία όπου βρίσκονται Κούρδοι μαχητές του YPG, οι οποίοι συνεχίζουν να πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Είναι βέβαιο τονιζόταν ότι η Αμερική δεν θα εγκαταλείψει τους Κούρδους αυτή την κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία επανεμφανίζονται οι τζιχαντιστές σε διάφορα σημεία της Συρίας και του Πακιστάν.

Ως γνωστόν, τις πρωινές ώρες χθες, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι Αμερικανοί και Τούρκοι στρατιώτες κάνουν “ανεξάρτητες περιπολίες”.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου οι περιπολίες γίνονται δυτικά της πόλης κοντά στην προκεχωρημένη γραμμή, η οποία χωρίζει τις ελεγχόμενες από την Τουρκία περιοχές από την Μανμπίζ. Η πόλη στεγάζει τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής, τους οποίους η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκράτες.

Ο κ. Pahon δήλωσε ότι ο σκοπός των περιπολιών ήταν να στηρίξουν τη “μακροπρόθεσμη ασφάλεια της Μανμπίζ” και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις του έναντι της συμμάχου τους στο ΝΑΤΟ, Τουρκία.

Η Ουάσιγκτον και η Άγκυρα διαφωνούν για τον τρόπο αντιμετώπισης των Κούρδων μαχητών του YPG, τους οποίους η Αμερική χαρακτηρίζει συμμάχους της στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Η «ΦτΑ» σημειώνει ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους στις 11 Ιουνίου ότι “η συνεργασία” μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας κατά μήκος της γραμμής πυρός θα περιλάμβανε πρώτα «περιπολίες σε κάθε πλευρά λέγοντας:« Ναι, σε βλέπω και με βλέπεις.»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ VOICE OF AMERICA

Ο Ερντογάν ισχυρίζεται πως οι Κούρδοι πολιτοφύλακες αποχωρούν από τη Μανμπίτζ

Περιπολούμε στα περίχωρα της Μανμπίτζ και θα μπούμε βήμα – βήμα, κομπάζει ο Τσαβούσογλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: