Ο ‘Αγιαξ ανέλαβε τις ευθύνες του για «ανεπαρκή» ιατρική περίθαλψη στον Αμπντελάχ Νούρι




Ο Αγιαξ παραδέχθηκε ότι παρείχε «ανεπαρκή» ιατρική περίθαλψη στον Αμπντελάχ Νούρι, μετά την κατάρρευση του πρώην μέσου, κατά τη διάρκεια μιας φιλικής συνάντησης προς το τέλος της περυσινής σεζόν, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ολλανδικής ομάδας Εντβιν Φαν Ντερ Σαρ.

Ο Νούρι υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Βέρντερ Βρέμης, τον Ιούλιο του 2017 και παρά το γεγονός ότι διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, ο 21χρονος υπέστη «σοβαρές και μόνιμες» εγκεφαλικές βλάβες.

«Αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας για τις συνέπειες αυτού του γεγονότος», δήλωσε ο Φαν ντερ Σάρ σε συνέντευξη Τύπου. «Για πολύ καιρό ήμασταν πεπεισμένοι ότι ο Αμπντελάχ είχε λάβει την καλύτερη δυνατή φροντίδα στον αγωνιστικό χώρο.»

Η ολλανδική ομάδα δήλωσε ότι είχε ζητήσει μία δέυτερη γνώμη, αλλά περαιτέρω έρευνες έδειξαν ότι ο απινιδωτής θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιηθεί νωρίτερα.

«Αν είχε συμβεί αυτό, είναι πιθανό ότι ο Αμπντελάχ θα βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση. Αυτό δεν είναι βέβαιο, αλλά είναι μια πιθανότητα», πρόσθεσε ο πρώην τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Νούρι, γεννημένος στο Άμστερνταμ από γονείς της μαροκινή καταγωγής, έκανε 15 εμφανίσεις με τον Αγιαξ στη σεζόν 2016-17.

26/06/2018 09:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άμστερνταμ, Ολλανδία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: