Νέος γύρος συνομιλιών για την εθελουσία των 900 στελεχών της Συνεργατικής, την Παρασκευή




Νέα συνάντηση με τη διεύθυνση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) θα έχουν το πρωί της Παρασκευής, οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ και ΕΤΥΚ για να συνεχίσουν την συζήτηση σε σχέση με το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου 900 υπαλλήλων της ΣΚΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το πρωί στα κεντρικά γραφεία της ΣΚΤ, ύστερα από πρόσκληση που απεύθυνε η πλευρά της τράπεζας, θα επικεντρωθεί στο κόστος του Σχεδίου Εθελούσιας Εξόδου και στο ύψος των αποζημιώσεων που θα δοθούν στο προσωπικό που θα επιλέξει να αποχωρήσει. Οι συντεχνίες ζητούν οι αποζημιώσεις να έχουν ελάχιστο ποσό τις 100 χιλιάδες ευρώ ή πέντε ετήσιους μισθούς και μέγιστο ποσό τις 200 χιλιάδες ευρώ.

Πάντως, ΣΚΤ και συνδικαλιστικές οργανώσεις συμφωνούν στο ότι θα πρέπει να ετοιμαστεί ένα ελκυστικό Σχέδιο αφυπηρέτησης για τους 900 υπαλλήλους της Τράπεζας και της Altamira που θα επιλέξουν να αποχωρήσουν, προκειμένου το Σχέδιο να πετύχει.

Η αυριανή συνάντηση είναι η τρίτη στη σειρά μεταξύ των δύο πλευρών και ακολουθεί τη συνάντηση που έγινε στις 15 Ιουνίου όταν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έθεσαν σειρά ερωτημάτων στη διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, η οποία ανέλαβε να τα απαντήσει.

Εγκρίθηκε από το υπουργικό η παροχή εγγύησης στα πλαίσια συμφωνίας για τον Συνεργατισμό


ΚΥΠΕ – Κώστας Σταυρινός – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 28/06/2018 21:43

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: