Η Μελάνια τάχθηκε κατά του διαχωρισμού οικογενειών στα σύνορα: “Να κυβερνάμε με ανθρωπιά”




Η Μελάνια Τραμπ με μια καθοριστική παρέμβαση πήρε θέση  στην διένεξη που έχει ξεσπάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες  με τη μετανάστευση  και ειδικά για το θέμα του διαχωρισμού των  των παιδιών από τις οικογένειές τους  στα σύνορα,  ζητώντας ουσιαστικά  να υπάρξει μια συνεργασία και  συνεννόηση ώστε να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο  φαινόμενο. Η παρέμβασή της ερμηνεύτηκε ως αιχμή τόσο κατά του γενικού εισαγγελέα όσο και κατά του Προέδρου 

“Η κυρία Τράμπ απεχθάνεται να βλέπει τα παιδιά να χωρίζονται από τις οικογένειές τους και ελπίζει ότι και οι δύο πλευρές αυτής της διαδρομής θα μπορέσουν τελικά να συναντηθούν για να καταφέρουν μια επιτυχημένη μεταρρύθμιση στο θέμα της μετανάστευσης “, ανέφερε ο εκπρόσωπός της.

“Πιστεύει ότι πρέπει να είμαστε μια χώρα που ακολουθεί τους νόμους, αλλά επίσης και μια χώρα που κυβερνά με ανθρωπια ».

Η δήλωση της πρώτης κυρίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις παρατηρήσεις του Γενικού Εισαγγελέα Jeff Sessions, ο οποίος επέβαλε την πολιτική “μηδενικής ανοχής” που οδήγησε στον διαχωρισμό των οικογενειών στα σύνορα. Επίσης και ο πρόεδρος έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τους Δημοκρατικούς που αντιτίθενται στην πρόταση μεταρρύθμισης της μετανάστευτικής πολιτικής,με το σκεπτικό ότι παραβιάζει έναν νόμο κατά της παράνομης διακίνησης που ψηφίστηκε ομόφωνα το 2008 υπό τον Πρόεδρο Τζωρτζ Μπους για τους διαχωρισμούς.

Η κράτηση παιδιών χωριστά από τους γονείς τους είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζει ο Γενικός Εισαγγελέας Jeff Sessions παρα το γεγονός ότιι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαιτεί τον διαχωρισμό των οικογενειών. Ως εκ τούτου,δεν απαιτείται παρέμβαση του Κογκρέσου για να σταματήσει αυτή η παράδεκτη κατάσταση.

Πηγή: NBC

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: