Με γραβάτα ο Τσίπρας στο Ζάππειο: “Μπορούμε να προχωρήσουμε σε μείωση φόρων το 2019”, είπε




“Είναι μια μέρα που ανήκει σε εκείνους που χτυπήθηκαν βάναυσα από την κρίση και σήκωσαν τη χώρα στην πλάτη τους”, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: “Θέλουμε να πούμε ότι μετά τις χθεσινές αποφάσεις για το χρέος η χώρα μας γυρίζει σελίδα και τη θέση της λιτότητας θα παίρνει η κοινωνική δικαιοσύνη, τη θέση της επιβολής θα παίρνει η δικαιοσύνη”.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τα μέλη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και τόνισε πως η κυβέρνηση κατάφερε να λύσει το θέμα του χρέους που κληρονόμησε από τα προηγούμενα καθεστώτα.

Η χώρα μας στηρίζεται ξανά στα πόδια της είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι “δεν έχουμε σκοπό να επιστρέψουμε στην Ελλάδα της σπατάλης, της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων”. “Πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο της οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης που θα βάζει όμως τέλος στη λιτότητα και τις αδικίες του προηγούμενου διαστήματος”, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός είπε πως έχει αποκατασταθεί η οικονομία σε τέτοιο βαθμό ώστε μπορεί η κυβέρνηση να προχωρήσει στοχευμένα σε μείωση φόρων το 2019. Ο ίδιος έκανε λόγο για αύξηση του κατώτατου μισθού και πρόσθεσε πως στο επίκεντρο θα μπει πλέον ο κόσμος της εργασίας.

“Με τη χθεσινή του ιστορική απόφαση το Eurogroup δημιουργεί νέα δεδομένα καθώς το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο και για αυτό μπορούμε να το εξυπηρετούμε”, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση αγωνιούσε και εργαζόταν για αυτή ακριβώς τη μέρα, χωρίς δηλαδή να χρειαστεί ένα νέο δάνειο “η μια προληπτική γραμμή στήριξης, που ζητούσαν κάποιοι άλλοι”.

“Τα μέτρσ ελάφρυνσης ελαχιστοποιούν τους κινδύνους από εξωγενείς αναταράξεις”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι “μειώνονται οι υποχρεώσεις της χώρας δημιουργώντας έναν καθαρό διάδρομο για τους επενδυτές για μια 15ετία”.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η χώρα μπορεί να εξυπηρετήσει τα χρέη της για τρία χρόνια χωρίς δανεισμό και ως εκ τούτου μπορεί να βγει στις αγορές χωρίς πίεση.

“Η επιλογή των πολιτικών που θα ακολουθούνται θα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στις εκλεγμένες κυβερνήσεις”, είπε ο πρωθυπουργός.

Επίθεση κατά του Μητσοτάκη

“Κάθε μέρα αν θέλει είμαι πρόθυμος να συζητάμε για την οικονομία”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως “τρεις δικές τους κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση”.

Πάνο έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας

Η συμμαχία των δύο κομμάτων πολεμήθηκε από αυτούς που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στα “τζάκια”, είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν το θάρρος να πουν ότι είναι μια σημαντική εξέλιξη και “στέκονται αμήχανοι”.

“Αν η έξοδος από τα μνημόνια ήταν ο πρώτος στόχος, ο δεύτερος είναι η απόδοση Δικαιοσύνης”, είπε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ είπε: “Πάνο έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας”. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει μπροστά της άλλους δεκαπέντε μήνες.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη και πρόσθεσε πως όλοι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση έπραξαν το ορθό και τους αξίζουν συγχαρητήρια. “Θα σας το πιστώσει ο ελληνικός λαός το Σεπτέμβρη του 2019”, είπε χαρακτηριστικά.

Τελειώνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός έβγαλε τη γραβάτα λέγοντας ότι “τη μάχη την έδινε με τη στολή εργασίας”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: