Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Tα διαμειφθέντα χθες στη Βουλή σε σχέση με το Συνεργατισμό και ο πανικός που οδήγησε τον κόσμο στα ταμεία για αναλήψεις είναι το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η καταδίκη 47χρονου για βιασμό ανήλικης, η δίκη για τον τέως υπαρχηγό Αστυνομίας, οι αντιδράσεις για την απόφαση για τα καύσιμα από τα κατεχόμενα και οι επιτυχίες των Κυπρίων αθλητών και αθλητριών στους Μεσογειακούς της Ταραγόνα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο « Ξανά Μάρτης 2013!» και γράφει ότι οι εξελίξεις στον Συνεργατισμό αναστάτωσαν τους καταθέτες και ότι ως το μεσημέρι αποσύρθηκαν 70 και πλέον εκατομμύρια ευρώ. Αλλού αναφέρει ότι 47χρονος καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση γιατί βίαζε και κτυπούσε την 12χρονη κόρη της συμβίας του. Επίσης η «Α» προβάλλει τις αντιδράσεις για την απόφαση των Τελωνείων για τα καύσιμα από τα κατεχόμενα.

«Θέμα κοινοβουλευτικής τάξης για τη Θεολόγου» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι η ανεξάρτητη Βουλευτής είναι μέτοχος σε οικογενειακή εταιρεία με κόκκινα δάνεια και ότι στο πόθεν έσχες της δήλωσε συμμετοχή σε εταιρεία για την οποία ζητείται εκποίηση υποθηκών. Αλλού αναφέρει ότι οι ΗΠΑ τοποθέτησαν την Κύπρο σε λίστα με τις χώρες που λαμβάνουν μέτρα για αντιμετώπιση της εμπορίας προσώπων. Επίσης ο «Π» αναφέρει σε άλλο ρεπορτάζ ότι η επιτροπή αποκλεισμού αποφάσισε τον αποκλεισμό της Helector από προσφορές του δημοσίου με αναδρομική ισχύ από το 2016.

Κάτω από τον τίτλο «Έστειλαν τον κόσμο στα ταμεία» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που αναφέρει ότι στην Βουλή στήθηκε πόλεμος για τις ευθύνες για τον Συνεργατισμό και η Κυβέρνηση καίγεται για τα νομοσχέδια για τα ΜΕΔ την ίδια ώρα που ο κόσμος έτρεχε να αποσύρει χρήματα από τα ταμεία έως και 70 εκατομμυρίων. Επίσης ο «Φ» γράφει ότι από τις 2 Ιουλίου τερματίζεται η παροχή νερού άρδευσης για όλες τις εποχικές καλλιέργειες στα Κοκκινοχώρια. Αλλού αναφορά γίνεται στο άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας και στο γεγονός ότι η τ/κ ηγεσία αδυνατεί να μετακινήσει φυλάκιο του κατοχικού στρατού.

«Ψεύδονται για έξι ολόκληρα χρόνια» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει ότι καταιγιστικά πυρά δέχθηκε η Κυβέρνηση για την κατάσταση στο Συνεργατισμό και ότι ο πανικός που προκλήθηκε οδήγησε τους καταθέτες στα ταμεία όπου απέσυραν 70 εκατομμύρια ως χθες το μεσημέρι. Αλλού η «Χ» αναφέρεται στην τελετή αποφοίτησης από το γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου και τα μηνύματα των εγκλωβισμένων μαθητών και μαθητριών. Επίσης προβάλλεται σε άλλο ρεπορτάζ η επιτυχία του Απόστολου Παρέλλη με χρυσό στην δισκοβολία στους Μεσογειακούς Αγώνες.

«Καθησυχάζει η Κεντρική» είναι ο τίτλος κάτω από τον οποίο στεγάζει το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρει ότι η Κεντρική εξέδωσε ανακοίνωση για να καθησυχάσει τους καταθέτες μετά τον πανικό στο Συνεργατισμό ενώ η Βουλή δεν κατάφερε να εξασφαλίσει συναίνεση για συζήτηση υπό τη μορφή του κατεπείγοντος των νομοσχεδίων για τα κόκκινα δάνεια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Κύπρος περιλαμβάνεται στις χώρες που λαμβάνουν μέτρα για την εμπορία προσώπων, σύμφωνα με έκθεση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ. Επίσης αναφορά γίνεται στην ένοπλη επίθεση με νεκρούς στα γραφεία εφημερίδας στην Ανάπολις των ΗΠΑ.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 30/06/2018 09:18

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: