Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ολοκλήρωσης της συμφωνίας για τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ), η ψήφιση από τη Βουλή του νόμου που επιτρέπει την επάνοδο στο Σώμα του Γιώργου Παπαδόπουλου του Κινήματος Αλληλεγγύης και η έναρξη της εκδίκασης χθες στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας της υπόθεσης για τη δολοφονία του ζεύγους Γιώργου και Ντίνας Χατζηγεωργίου, προβάλλονται ως κύρια θέματα σήμερα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια», κάτω από τον τίτλο «Μια ανάσα πριν τη συμφωνία», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η τελική συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης και της Ελληνικής Τράπεζας με την οποία η δεύτερη θα αναλάβει τον «καλό» Συνεργατισμό. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων για το μακεδονικό και γράφει για έντονες αντιδράσεις. Αλλού γράφει για το κόστος των πτυχιακών και προπτυχιακών σπουδών σε ξένες γλώσσες.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο στο κύριο του θέμα «Μπορεί να μείνει και κουτσή η Βουλή» αναφέρεται στην ψήφιση από τη Βουλή του νόμου που επιτρέπει την επάνοδο στο Σώμα του Γιώργου Παπαδόπουλου της Αλληλεγγύης χωρίς προηγούμενη συνταγματική τροποποίηση όπως πρότεινε ο Γενικός Εισαγγελέας και γράφει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα υπογράψει το νόμο εάν ο Γενικός Εισαγγελέας γνωματεύσει ότι υπάρχει πρόβλημα. Αλλού αναφέρεται στην έναρξη εκδίκασης της υπόθεσης δολοφονίας του ζεύγους Χατζηγεωργίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η συντεχνία επιστημονικού προσωπικού της ΑΗΚ διαφωνεί με την πρόθεση του ΔΣ να πληρώσει τέσσερις διευθυντικές θέσεις με υποβάθμιση του κριτηρίου της αρχαιότητας.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Θρίλερ η εξαγορά της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας» και γράφει πως σε πραγματικό θρίλερ εξελίχθηκαν τις τελευταίες ώρες τα γεγονότα γύρω από την εξαγορά του «καλού» Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται τώρα στην Ελληνική, στην οποία το στοίχημα αφορά την αύξηση του κεφαλαίου της. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με βάση την οποία οι Επίτροποι και οι Διευθυντές θα δικαιούνται να χρησιμοποιούν κλητήρες ως οδηγούς και εκτός ωραρίου. Αλλού γράφει ότι εξωραϊζεται ο χώρος της Αρχιγραμματείας στο κέντρο της Λευκωσίας και ότι τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από το Σεπτέμβρη.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Τέλος αγώνα για το στημένο παιχνίδι της ΣΚΤ» γράφει ότι έκλεισε οριστικά η συμφωνία Ελληνικής – Συνεργατικής, η οποία είναι έτοιμη για υπογραφή τις επόμενες μέρες, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε χθες το Υπουργικό Συμβουλίου και σήμερα η διαπραγματευτική ομάδα της ΣΚΤ αναμένεται να ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης και Διεύθυνσης. Αλλού αναφέρεται σε απόφαση σταθμό για χιλιάδες εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων που εξέδωσε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην έναρξη σήμερα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Η αγγλόγλωση «Cyprus Mail» με τίτλο «Παραδοχή ενοχής στο διπλό φονικό» αναφέρεται στο κύριο της θέμα στην έναρξη της εκδίκασης χθες στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας της υπόθεσης για τη δολοφονία του ζεύγους Γιώργου και Ντίνας Χατζηγεωργίου και γράφει ότι ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση παραδέχθηκε ενοχή ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι απέρριψαν τις κατηγορίες. Αλλού αναφέρεται σε απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη σύσταση Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον κλείσιμο χθες δρόμων εντός της Λευκωσίας για δοκιμαστικά των οδηγών που θα συμμετάσχουν στο Ράλι Κύπρου.

ΚΥΠΕ – Κώστας Σταυρινός
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
14/06/2018 08:12

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: