Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η αύξηση του τουρισμού στα κατεχόμενα και ο ανταγωνισμός που δημιουργείται με τις ελεύθερες περιοχές, η ανάληψη της διαχείρισης και λειτουργίας του TVOne από τον Σωκράτη Χάσικο, οι αυξημένοι φόροι που θα πληρώσουν οι καταναλωτές λόγω της αύξησης των διεθνών τιμών των καυσίμων, η κατάσταση στα κρατικά νοσηλευτήρια και το μήνυμα ΗΠΑ προς Τουρκία για τις παρενοχλήσεις γεωτρύπανων στην κυπριακή ΑΟΖ προβάλλονται ως κύρια θέματα σήμερα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια», κάτω από τον τίτλο «Κατεχόμενα: ‘Υπό εκκόλαψη’ νέος ανταγωνιστής μας στον τουρισμό», αναφέρει, στο κύριο της θέμα, ότι τα έσοδα του ψευδοκράτους από τον τουρισμό το 2017 έφτασαν τα 850 εκατ. δολάρια, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ εσόδων της τελευταίας 10ετίας και ότι τα αμέσως επόμενα έτη οι ξενοδοχειακές κλίνες θα υπερδιπλασιαστούν και αναμένεται να φτάσουν τις 30.000. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στα χέρια του Σωκράτη Χάσικου πέρασε το TV ONE. Αλλού γράφει ότι τα αδέσποτά μας υιοθετούνται στο εξωτερικό.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Κουμάντο ο Χάσικος στο κανάλι TVOne» αναφέρει, στο κύριο του θέμα, ότι ο Σωκράτης Χάσικος κατάφερε να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και το σχήμα που δημιουργήθηκε από τους Γιώργο Κούμα – Νίκο Παττίχη και να καταλήξει σε συμφωνία με την Αρχιεπισκοπή παίρνοντας στα χέρια του τη διαχείριση του τηλεοπτικού σταθμού TVOne. Σε άλλο θέμα γράφει ότι φωνάζουν οι ξενοδόχοι ότι δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό και από τους πύργους που ανεγείρονται. Αλλού γράφει ότι εκτός της ειδικής διαδρομής του Ράλι τέθηκαν φέτος τα κατεχόμενα.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Φέσι €32,4 εκατ. στα καύσιμα» και γράφει πως φέσι φόρων της τάξης των €32,4 εκατομμυρίων θα πληρώσουμε μέσα σε ένα χρόνο πέραν της άλλης βαριάς φορολογίας, επειδή φουσκώνουν οι διεθνείς τιμές καυσίμων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κοντά σε συμφωνία φαίνεται να βρίσκονται Συνεργατική και Ελληνική Τράπεζα, με την τελευταία να αγοράζει το καλό κομμάτι της ΣΚΤ. Αλλού γράφει ότι η Περιβαλλοντική Αρχή άναψε το πράσινο φως για την κατασκευή άλλων τεσσάρων πύργων 43, 38, 31 και 25 ορόφων, οι οποίοι χωροθετούνται στο ίδιο τεμάχιο δίπλα από το Δημόσιο Κήπο Λεμεσού.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Στο απροχώρητο η κατάσταση στα νοσηλευτήρια» γράφει ότι σε περίπτωση που τα κρατικά νοσηλευτήρια αφεθούν για περισσότερο χρόνο στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται, αυτό θα είναι η βόμβα στα θεμέλια του ΓΕΣΥ. Αλλού γράφει ότι σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες μετά τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη η παραγωγή τους από τις χαλαζοπτώσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Κυβέρνηση φορτώνει στις πλάτες του λαού τις ζημιές του Συνεργατισμού, ύψους €4 δις, ενώ εξελίξεις υπάρχουν και στην Ελληνική Τράπεζα.

Η αγγλόγλωση «Cyprus Mail» με τίτλο «Οι ΗΠΑ στέλνουν ‘ξεκάθαρο μήνυμα’ στην Τουρκία» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η παρενόχληση γεωτρύπανων από την Τουρκία εντός της Κυπριακής ΑΟΖ δεν θα περάσει απαρατήρητη, επαναλαμβάνοντας τη στήριξη της χώρας του στη διζωνική ομοσπονδία ως μορφή λύσης για επανένωση. Αλλού γράφει ότι οι πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα αγρότες θα λάβουν βοήθεια εκατομμυρίων ευρώ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η συμφωνία με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο επανέρχεται.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Δημητρίου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
07/06/2018 07:50

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: