Προβοκάτσια του Ερντογάν το φονικό επεισόδιο στην Ανατολική Τουρκία, λένε οι Κούρδοι




Προβοκάτσια της εξουσίας δέκα μέρες πριν από τις εκλογές χαρακτήρισε αντιπροσωπεία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, η οποία μετέβη στον χώρο όπου διαδραματίστηκαν τα χθεσινά γεγονότα στην Σανλιούρφα κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερα πρόσωπα και οχτώ τραυματίστηκαν.

Η βουλευτής του HDP Μεράλ Ντανίς Μπεστάς, η οποία συμμετείχε στην αντιπροσωπεία, ανέφερε ότι υπεύθυνος για τα γεγονότα είναι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Όπως είπε έχουν καταστραφεί, όλες οι αποδείξεις και έχει επίσης καταστραφεί και η κάμερα στο νοσοκομείο. Ο επίσης βουλευτής του HDP Νιμετουλάχ Ερντογμούς ανέφερε ότι τα γεγονότα της Σανλιούρφα δεν ήταν καβγάς μεταξύ των δύο κομμάτων.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP έστειλε τετραμελή αντιπροσωπεία στην περιοχή αναφέροντας ότι από όπου και να προέρχεται η βία είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Και το Καλό Κόμμα με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν πρόκειται για διαμάχη μεταξύ του ΑΚΡ και του ΡΚΚ όπως τους ανέφερε ο ίδιος ο νομάρχης Σανλιούρφας χθες αργά το βράδυ και πως η έρευνα συνεχίζεται. Ανέφερε επίσης ότι η ηγέτης τους, Μεράλ Ακσενέρ έστειλε αντιπροσωπεία στην Σανλιούρφα για να μελετήσει τα γεγονότα.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος πήγε στην περιοχή ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα εναντίον πιθανής προβοκάτσιας και να κάλεσε τους πολίτες να μην ανησυχούν. “Η κυβέρνησή μας θα είναι παρούσα με όλη της τη δύναμη για να εμποδίσει τυχόν προβοκάτσια από την οργάνωση (ΡΚΚ). Δεν θα επιτραπούν τέτοιου είδους γεγονότα”, ανέφερε.

Τρεις νεκροί, οκτώ τραυματίες από συμπλοκές στελεχών του Eρντογάν με ντόπιους εμπόρους

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
ΤΟΥΡΚΙΑ, Κωνσταντινούπολη
15/06/2018 19:32

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: