Υπερδιπλάσιους πόρους για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στην ΕΕ, προτείνει η Κομισιόν




Η σημερινή πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό ενισχύει τις πολιτικές που έχουν πραγματικά ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία.

Οι πολιτικές που διαχειρίζεται ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος θα έχουν υπερδιπλάσιους πόρους κατά τη νέα προγραμματική περίοδο σε σχέση με τον τρέχοντα Προϋπολογισμό: οι πολιτικές δηλαδή για την αποτελεσματική και βιώσιμη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, την αποτελεσματικότερη διαχείριση των συνόρων και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης, του οργανωμένου εγκλήματος, της διαφθοράς και των ναρκωτικών.

Από το σημερινό χαρτοφυλάκιο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, η μετανάστευση και τα σύνορα είναι η προτεραιότητα που έχει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση –σε σχέση με όλες τις προτεραιότητες του νέου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού – φθάνοντας περίπου τα 35 δισ. ευρώ για την περίοδο 2021-2027, ενώ για την ασφάλεια προβλέπονται επίσης αυξημένοι πόροι που ανέρχονται σε 4.8 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για την Ελλάδα και τη χρηματοδοτική στήριξη που θα συνεχίσει να λαμβάνει για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών πιέσεων και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων. Σημειώνεται ότι με την πρόταση της Επιτροπής η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή πρόκειται μέχρι το 2027 να αποκτήσει 10.000 συνοριοφύλακες, σε σύγκριση με τους 1500 που διαθέτει σήμερα.

02/05/2018 21:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: