“Βαρβαρικές πράξεις” χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ινδονησίας τις επιθέσεις σε εκκλησίες




Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας κατά τριών εκκλησιών στην πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας με συνέπεια τον θάνατο 11 ανθρώπων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων (Amaq news agency) των τζιχαντιστών.

Ωστόσο, η ανάληψη της ευθύνης έγινε χωρίς να παρουσιαστούν κάποιες αποδείξεις.

“Τρεις επιθέσεις μαρτύρων προκάλεσαν τουλάχιστον 11 νεκρούς και 41 τραυματίες μεταξύ των φρουρών των εκκλησιών και των Χριστιανών στην πόλη Σουραμπάγια της επαρχίας Ανατολική Ιάβα, στην Ινδονησία,” ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων των τζιχαντιστών, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντόντο δήλωσε σήμερα ότι οι επιθέσεις αυτοκτονίας που έκαναν ύποπτοι ισλαμιστές ένοπλοι κατά τριών εκκλησιών στην πόλη Σουραμπάγια, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, ήταν “βαρβαρικές πράξεις”, ενώ διέταξε την αστυνομία να εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή τους.

Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου κι ενώ βρίσκονταν δίπλα στον αρχηγό της αστυνομίας Τίτο Καρναβιάν, ο Γουιντόντο είπε ότι στις βομβιστικές επιθέσεις, οι βομβιστές χρησιμοποίησαν δύο παιδιά.

“Έχω δώσει οδηγίες στην αστυνομία να εντοπίσει και να σπάσει το δίκτυο των δραστών,” είπε χαρακτηριστικά ο Γουιντόντο.

13/05/2018 13:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Σουραμπάγια, Ινδονησία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: