Ο κατεχόμενος ναός της Αγίας Τριάδας - Πηγή: ΚΥΠΕ

Θεία λειτουργία την ημέρα του Αγίου Πνεύματος στον κατεχόμενο ιερό ναό της Αγίας Τριάδας

Εκκλησιασμός στην κατεχόμενη εκκλησία της Αγίας Τριάδας θα τελεστεί την Δευτέρα 28 Μαίου, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πνεύματος.

Σε γραπτή ανακοίνωση της κατεχόμενης Κοινότητας Αγίας Τριάδας αναφέρεται ότι «η Θεία Λειτουργία θα αρχίσει στην ομώνυμη εκκλησία της Αγίας Τριάδας, στις οκτώ το πρωί της Δευτέρας 28 Μαίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις δέκα. Μετά τον εκκλησιασμό θα ακολουθήσει δεξίωση για όλους τους παρευρισκόμενους στο ελληνικό καφενείο που βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία».

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος, προστίθεται στην ανακοίνωση «αποτελεί ένα συναπάντημα των λιγοστών εναπομεινάντων στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα Ελληνοκυπρίων που αποτελούν το προζύμι της επιστροφής μας, μαζί με όλους τους συγχωριανούς και όχι μόνο».

Σημειώνεται πως πάρα πολύς κόσμος επισκέπτεται «τον μεγάλο, αρχαιολογικής και ιστορικής σημασίας, χώρο της Βασιλικής της Αγίας Τριάδας, της οποίας η ίδρυση χρονολογείται στον πρώτο μισό του 5ου μ.Χ. αιώνα και θεωρείται από τις ποιο αξιόλογες πρωτοχριστιανικές εκκλησίες βασιλικού ρυθμού σε όλη την Κύπρο».

Στην ανακοίνωση «καλούνται οι απανταχού Αγιατριαδίτες και φίλοι της Κοινότητας να δώσουν μαζικά το παρών τους διατρανώνοντας έτσι και έμπρακτα την αδιαπραγμάτευτη επιθυμία μας για επιστροφή στις ρίζες μας».

ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζαννέττου
Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ
22/05/2018 09:38

Be the first to comment on "Θεία λειτουργία την ημέρα του Αγίου Πνεύματος στον κατεχόμενο ιερό ναό της Αγίας Τριάδας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*