Στην τελική φάση η τουρκική αποβατική άσκηση EFES: Παρακολουθεί στενά ο ελληνικός στρατός




Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα και για τις επόμενες τέσσερις μέρες η τουρκική άσκηση EFES 2018 που διεξάγεται κατά κύριο λόγο στον κόλπο του Τσεσμέ και συγκεντρώνει δυνάμεις στο κεντρικό Αιγαίο, τη Σμύρνη, ενώ πραγματοποιούνται βολές στο πεδίο βολής Ντογάνμπέι.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που εδώ και καιρό βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνηση λόγω της αυξημένης τουρκικής προκλητικότητας, παρακολουθούν διακριτικά μεν, αλλά στενά τις κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων που ως επί το πλείστον αποτελούνται από αποβατικά σκάφη, φρεγάτες αλλά και ελικόπτερα διαφόρων τύπων.

Στο σενάριο της άσκησης περιλαμβάνεται ο εγκλωβισμός ελληνικών νησιών και θαλάσσιων περιοχών από τις τουρκικές δυνάμεις.

Εκτός από τις τουρκικές δυνάμεις στην άσκηση παίρνουν μέρος στρατιωτικά τμήματα από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΠΓΔΜ, το Αζερμπαϊτζάν, το Μπαχρέιν, το Μπαγκλαντές, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, τη Γεωργία, την Ιταλία, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν, το Καζακστάν, το Κόσοβο, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν, τη Μογγολία, το Τσαντ και τη Σλοβακία.

Ρεπορτάζ: HellasJournal

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: