Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έξω από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Φωτογραφία HellasJournal.Com

Σίγουρος ότι δεν θα ξεκινήσουν συζητήσεις για το Κυπριακό πριν τις τουρκικές εκλογές ο Κοτζιάς

Τη βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό πριν τις τουρκικές εκλογές, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συνάντηση που είχε, την Τετάρτη το απόγευμα, στη Νέα Υόρκη, με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Στη συνομιλία Κοτζιά – Γκουτέρες κυριάρχησαν τo Κυπριακό και οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Σκοπίων για την ονομασία.

Μιλώντας στους `Ελληνες ανταποκριτές, μετά τη συνάντηση, ο κ. Κοτζιάς είπε πως ευχαρίστησε τον ΓΓ για όλες τις δράσεις που κάνει για την προώθηση παγκοσμίως της ειρήνης και της ισότητας. «Συζητήσαμε για τη μέλλουσα διαπραγμάτευση για το Κυπριακό και πώς πρέπει να προετοιμαστεί και με ρώτησε πού βρίσκεται κατά τη γνώμη μου η διαπραγμάτευση γύρω από το ονοματολογικό», είπε.

Στο ερώτημα τί σκοπεύει ο ΓΓ για το Κυπριακό και αν θα διορίσει σύντομα ειδικό απεσταλμένο, ο `Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών είπε πως έχει προτείνει άτομο και δεν έχει γίνει ακόμα αποδεκτό από την Τουρκία.

«Μένει να επιβεβαιωθεί. Εγώ του είπα ότι δεν γνωρίζω τη σύμβουλο που πρότεινε, αλλά έχω εμπιστοσύνη στις επιλογές και στην κρίση του. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις πριν από τις τουρκικές εκλογές και πριν τελειώσουμε εμείς με άλλες. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα ταυτόχρονα», ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει την αμερικανική εξωτερική πολιτική έναντι της Ελλάδας, μετά τις επαφές που είχε στην Ουάσιγκτον, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι η Ελλάδα έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία τριάμισι χρόνια. « Όλοι γνωρίζουν ότι είναι ένας διεθνής πια παίκτης που παίρνει πρωτοβουλίες στην περιοχή, σφραγίζει την περιοχή και, κατά συνέπεια, η σημασία της για όλους τους ισχυρούς αυτού του κόσμου είναι όλο και μεγαλύτερη», ανέφερε.

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης
ΗΠΑ/Ηνωμένα Έθνη
24/05/2018 06:46

Be the first to comment on "Σίγουρος ότι δεν θα ξεκινήσουν συζητήσεις για το Κυπριακό πριν τις τουρκικές εκλογές ο Κοτζιάς"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*