Πήρε τις πρώτες βοήθειες λέγοντας ότι πεθαίνει και της απάντησαν ότι όλοι θα πεθάνουμε




Τι συνέβη στις 29 Δεκεμβρίου του 2017 στο Στρασβούργο; Μία ηχογράφηση δημοσιεύθηκε πριν από μερικές μέρες στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Heb’di , στην οποία ακούγεται μια νεαρή γυναίκα, η οποία επικοινωνεί με την Υπηρεσία Επείγουσας Ιατρικής Βοήθειας (SAMU) να τους λέει ότι πονάει και ωστόσο να λαμβάνει ως απάντηση κοροϊδίες και εχθρότητα.

Η υπουργός Υγείας Agnès Buzyn αντέδρασε την Τρίτη μέσω Twitter, εκφράζοντας την “αγανάκτηση” της ενώ ζητά να διεξαχθεί έρευνα σχετικά με αυτές τις σοβαρές δυσλειτουργίες.”‘Υπόσχομαι ότι η οικογένειά της θα λάβει όλες τις πληροφορίες.” επισημαίνει. Η υπουργός προσθέτει ότι θα γίνει σύσκεψη για το θέμα αυτό τις επόμενες ημέρες στο υπουργείο.

Στην ηχογράφηση, μία τηλεφωνήτρια αναστενάζει: “Η κυρία που έχω στη γραμμή, κάλεσε την αστυνομία.” “Γιατί έχει γρίπη, έτσι; Απάντησε κάποιος άλλος. “Μου είπε ότι θα πεθάνει. Και αυτό σημαίνει ότι θα πεθάνει. ”
Ακούγονται γέλια.
Στην άλλη άκρη της γραμμής μια εξασθενημένη φωνή, αγωνίζεται να περιγράψει με λόγια τους πόνους της. Η Ναόμη Μουσενγκά, μια νεαρή κοπέλα από το Στρασβούργο, προσπαθεί να περιγράψει τα συμπτώματα της. “Αν δεν μου πείτε τι συμβαίνει, θα το κλείσω”, φωνάζει ενοχλημένη η τηλεφωνήτρια. “Πονάω πολύ, θα πεθάνω.», λέει η νεαρή γυναίκα. “Ναι, θα πεθάνεις μια μέρα, όπως όλοι οι άλλοι, O.K. Καλέστε τους γιατρούς SOS, δεν μπορώ να το κάνω για σας “, καταλήγει η τηλεφωνήτρια.

“Όλα είναι αληθινά”

Η Ναόμι Μουσενγκά πέθανε λίγες ώρες αργότερα. Ήταν 22 ετών, και μητέρα ενός κοριτσιού. Αφού κατόρθωσε να καλέσει τους γιατρούς SOS, μετά από πέντε ώρες αναμονής, μεταφέρθηκε, έχοντας ακόμα τις αισθήσεις της, στο νοσοκομείο από την Υπηρεσία Επείγουσας Ιατρικής Βοήθειας . Έπαθε δύο καρδιακές ανακοπές, μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας και πέθανε τελικά στις 5:30 το απόγευμα στις 29 Δεκεμβρίου 2017.
Σύμφωνα με την αναφορά αυτοψίας, η Ναόμι Μουσενγκά υπέκυψε από «πολυοργανική ανεπάρκεια”, δηλαδή, πολλά όργανα της είχαν σταματήσει να λειτουργούν. Η νεκροτομή που έγινε στις 3 Ιανουαρίου – εκατόν δώδεκα ώρες μετά το θάνατο της νεαρής γυναίκας αναφέρει ότι το σώμα του Naomi Musenga ήταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και έτσι επί του παρόντος είναι αδύνατο να γνωρίζουμε εάν η καθυστερημένη παροχή βοήθειας επιδείνωσε ή όχι την κατάσταση της.

¨Μπορεί να ακούγεται βαρύ αλλά είναι όλα αλήθεια” λέει ο Τιερί Χάνς. Ο διευθυντής της ιστοσελίδας Heb’di, που έφερε στο φως την υπόθεση, είχε έρθει σε επαφή με την οικογένεια Μουσενγκά λίγο μετά το θάνατο της νεαρής γυναίκας.

“Έχει ξεκινήσει έρευνα. Δεν θα πούμε τίποτα περισσότερο »

Το νοσοκομείο του Στρασβούργου επιβεβαιώνει ότι η μαγνητοφώνηση είναι αυθεντική, αλλά αρνείται οποιοδήποτε πρόσθετο σχόλιο. “Κάναμε ένα δελτίο τύπου, μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν θα πούμε τίποτα περισσότερο “, λένε Σε έντεκα γραμμές, στο σύντομο κείμενο εκφράζονται τα συλλυπητήρια του νοσοκομείο στην οικογένεια και ανακοινώνει ότι μια διοικητική έρευνα ξεκίνησε στις 3 Μαίου- έξι ημέρες μετά τη δημοσίευση της έρευνας του Heb’di, και πέντε μήνες μετά το θάνατο της Ναόμι Μουσενγκά.

 

Πηγή: http://www.lemonde.fr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: