Με τους ναζί συνέκρινε ο Ερντογάν το Ισραήλ: Κάνει τα ίδια στους Παλαιστίνιους, ισχυρίζεται




Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέκρινε χθες τη μεταχείριση του Ισραήλ προς τους Παλαιστινίους της Λωρίδας της Γάζας με τις διώξεις των Εβραίων στην Ευρώπη από τους ναζί.

«Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των φρικαλεοτήτων που υπέστη ο εβραϊκός λαός στην Ευρώπη πριν από 75 χρόνια και της ωμότητας από την οποία υποφέρουν τα αδέλφια μας στη Γάζα» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην έναρξη της Συνόδου του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τους κυβερνώντες «ενός λαού που υπέστη όλα αυτά τα βασανιστήρια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» ότι επιτίθενται εναντίον των Παλαιστίνιων κάνοντας χρήση μεθόδων παρόμοιων με εκείνες των ναζιστών».

«Αυτό που το Ισραήλ έκανε είναι έγκλημα, αγριότητα, κρατική τρομοκρατία» συνέχισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, γνωστοποιώντας ότι θα ζητήσει τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να συζητηθούν τα αιματηρά γεγονότα στη Γάζα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ εμποδίζουν κάθε βήμα προς την απονομή δικαιοσύνης στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ.

«Το Ισραήλ πρέπει βεβαίως να λογοδοτήσει για τους αθώους ανθρώπους που σφάγιασε ενώπιον του διεθνούς δικαίου. Θα θέσουμε το θέμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ» τόνισε.

Ο Ερντογάν αποκαλύπτεται πλήρως: Είμαι κατά των σιωνιστών και φρουρός της Ιερουσαλήμ

Να μην ακολουθήσουν ΄λλες χώρες το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών που μετέφεραν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, λέει ο τούρκος ΥΠΕΞ

Οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να εξασφαλίσουν από κοινού ότι άλλες χώρες δεν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ ανοίγοντας πρεσβείες στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά την έναρξη μιας συνόδου κορυφής για την αντιμετώπιση του θέματος αυτού.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε το σχόλιο αυτό κατά την ομιλία του με την οποία κήρυξε την έναρξη μιας έκτακτης συνεδρίασης του Οργανισμου΄Ισλαμικής Διάσκεψης, την οποία συγκάλεσε η Τουρκία αφού οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δεκάδες διαδηλωτές στη Γάζα. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τη μεταφορά της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιερουσαλήμ.

«Στην τελική δήλωση, θα υπογραμμίσουμε τη θέση που έχει το παλαιστινιακό ζήτημα για την κοινότητά μας και πως δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει το στάτους της ιστορικής πόλης», δήλωσε ο Τσαβούσογλου. «Πρέπει να εμποδίσουμε άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

18/05/2018 21:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Κωνσταντινούπολη, Turkey

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: