Είναι υπέροχο να παλεύεις για τη Δικαιοσύνη: Η περίπτωση του γερουσιαστή Μπόμπ Μενέντεζ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Χθες, μαζί με τους υπόλοιπους ανταποκριτές της Ουάσιγκτον, την Λένα Αργύρη της ΕΡΤ, την Κατερίνα Σώκου της Καθημερινής και τον Πέτρο Κασφίκη του ΑΠΕ-ΜΠΕ, καλύψαμε την κατάθεση του υφυπουργού Εξωτερικών της Αμερικής Τζόναθαν Κόεν, στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας.

Εάν εγκριθεί ο διορισμός του θα είναι ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη, κάτω από την Νίκι Χέιλι, τη δυναμική πρέσβειρα του Ντόναλντ Τραμπ στον Διεθνή Οργανισμό. Η θέση του δεύτερου στην αμερικανική Μόνιμη Αντιπροσωπεία είναι εξίσου σημαντική και νευραλγική.

Δύο ημέρες πριν την συνεδρίαση, οι δημοσιογράφοι είχαμε τη χαρά και την τιμή να συναντήσουμε τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, υπέρμαχο των δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ουάσιγκτον. Έχει αποδειχθεί ο καλύτερος φίλος της Ομογένειας και ένας ισχυρός υποστηρικτής του Ελληνισμού. Στην παρέα μας, εκτός των ανταποκριτών, ήταν επίσης ο Αποστόλης Ζουπανιώτης της Greek News, του ΚΥΠΕ και του ΡΙΚ και ο Θανάσης Έλλις διευθυντής της αγγλικής έκδοσης της Καθημερινής και ο Τάσος Ζαμπάς, στέλεχος του Ελληνικού Λόμπι από την κατεχόμενη Μόρφου. Χάρις στον Τάσο γνώρισε τον γερουσιαστή η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.

Ο κ. Μενεντέζ μας εξήγησε την κατάσταση με την Τουρκία, αλλά δεν αποκάλυψε τι θα έκανε στη συνεδρίαση της Επιτροπής, στην οποία είναι ο αρχηγός των Δημοκρατικών γερουσιαστών. Προσωπικά δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι για μία ακόμα φορά θα έκανε αυτό που πίστευε και αυτό το οποίο τον καθοδηγεί η συνείδησή του.

Υπέβαλε ερωτήσεις στον κ. Κοέν για την Κύπρο, όπως κάνει πάντα, θέτοντας την άδικη στάση της Αμερικής εναντίον της Κύπρου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Και στη συνέχεια κατέθεσε αυτά που πίστευε για την κατοχική δύναμη Τουρκία. ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΔΩ.

Πολλοί στην Ελλάδα και την Κύπρο αδυνατούν να κατανοήσουν τον ισχυρό λόγο του γερουσιαστή, είτε διότι συνήθισαν την τουρκική κατοχή και τις απειλές της Τουρκίας, είτε επειδή μας θεωρούν όλους «ρομαντικούς» και όχι …«πραγματιστές». Αλλά, έχω να σας πω ότι στην Ουάσιγκτον δίνεται ακόμα η μάχη του Ελληνισμού από τους πατριώτες Έλληνες και Κύπριους, οι οποίοι ευτυχώς συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η Δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει, φτάνει -όσα χρόνια και να περάσουν- να μείνουμε σταθεροί στην υποστήριξη του Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ, που κυνηγήθηκε αδίκως από τον προηγούμενο πρόεδρο της Αμερικής επειδή δεν συμφωνούσε με την πολιτική του για το Ισραήλ, την Κύπρο, την Τουρκία, τη Συρία και το Ιράν εξήλθε θριαμβευτής της δικαστικής του περιπέτειας και είναι καλύτερος παρά ποτέ. Έχει κερδίσει το σεβασμό των συναδέλφων του, και είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι τον εκτιμούν και οι αντίπαλοί του, οι Ρεπουμπλικανοί. Ο σεβασμός και η εκτίμηση κερδίζεται με τις μάχες που δίνει ο καθένας.

Τα ευχαριστώ της Ομογένειας είναι άπειρα για τον γερουσιαστή από τη Νέα Ιερσέη… Και αν δεν υπήρχε έπρεπε να τον εφεύρουμε…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Τη Δευτέρα και την Τρίτη ήρθαν στην Ουάσιγκτον απ’ όλα τα μέρη της Αμερικής, τα «παιδιά» του HALC, όπως τους φωνάζουμε. Ήταν χάρμα οφθαλμών και ακοής. Να βλέπει κανείς αυτά τα παιδιά να υποστηρίζουν τα εθνικά θέματα και να ακούει τις «αντιπαραθέσεις» τους με βουλευτές και γερουσιαστές. Θαύμασα το πάθος τους και τις γνώσεις τους για τα εθνικά θέματα. Συγχαρητήρια στον αρχηγό τους Έντι Ζεμενίδη και στον άνθρωπο που χρηματοδοτεί όλες τις προσπάθειές τους, τον Νίκο Μούγιαρη. Μακάρι να είχαμε και άλλους πολλούς σαν αυτούς…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Φοβερός ο Μενέντεζ: Κατοχική δύναμη η Τουρκία, μην τιμωρείτε την Κυπριακή Δημοκρατία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: