Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Ίμβρο - Πηγή: Νέα Δημοκρατία

Η Ίμβρος είναι συνυφασμένη με την κοινή μοίρα Ελλήνων και Τούρκων, είπε ο Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ίμβρο, παρέστη σήμερα το απόγευμα στα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

«Είχα την πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση να συμμετέχω στα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εδώ στην Ίμβρο, χοροστατούντος του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου”, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε:

“Η ιστορία της Ίμβρου είναι συνυφασμένη με την κοινή μοίρα Ελλήνων και Τούρκων. Και είχα μάλιστα τη μεγάλη χαρά σήμερα, επισκεπτόμενος τα σχολεία της Ίμβρου, να διαπιστώσω ότι η ελληνική κοινότητα στην Ίμβρο αυξάνεται και ότι η Ίμβρος παραμένει ένα παράδειγμα της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των δύο λαών μας. Μία ειρηνική συνύπαρξη, η οποία θα πρέπει να είναι ο οδηγός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για το μέλλον. Έχουμε μόνο να κερδίσουμε από αυτή την ειρηνική συνύπαρξη, η οποία προϋποθέτει βέβαια το σεβασμό των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας. Εύχομαι να μου δοθεί η ευκαιρία σύντομα να επιστρέψω σε αυτό τον πολύ ιδιαίτερο τόπο”.

15/05/2018 18:51
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αθήνα, Ελλάδα

1 Comment on "Η Ίμβρος είναι συνυφασμένη με την κοινή μοίρα Ελλήνων και Τούρκων, είπε ο Μητσοτάκης"

  1. Crescenzio Sangiglio | May 15, 2018 at 1:22 PM | Reply

    Για ποια “κοινή μοίρα” Ελλήνων και Τούρκων μιλάει πο “εξοχότατος” κύριος Μητσοτάκης, ο αγνοών παντελώς την ιστορία σε έναν χώρο σαν την Ίμβρο και Τένεδο όπου όργια λεηλασιών και διώξεων έγιναν από τους Τούρκους εναντίον των Ελλήνων και κανείος Έλληνας δεν έκανε ποτέ τίποτα κατά της Τουρκίας “καταπίνωντάς” τα όλα(!), όπως και κανένας ξένος φίλος και σύμμαχος;!
    Ο ΜΗτσοτάκης πήγε στην Ιμβρο για να χα-ιδέψει τα αυτιά των Τούρκων; Για να τους υποβάλει τα σέβη του;!
    Με τέτοιους “πολιτικούς” η Ελλάδα δεν έχει και πολλές ελπίδες επιβίωσης.
    Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Leave a comment

Your email address will not be published.


*