Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η αντιπαράθεση που ξέσπασε στον τομέα της παιδείας, οι καταγγελίες που ακούστηκαν στο Δικαστήριο ότι δύο άτομα προετοίμαζαν κτυπήματα για να δείξουν ότι ο υπόκοσμος έχει το πάνω χέρι, η κατάσταση του μαθητή που έπεσε από τον 1ο όροφο του σχολείου του και το αίτημα της TOTAL να συμμετάσχει στο τεμάχιο 8 μαζί με την ιταλική ΕΝΙ, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στις κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πρόλαβαν αιματοκύλισμα;» γράφει ότι σύμφωνα με καταγγελία της Αστυνομίας ενώπιον του Δικαστηρίου, δύο άτομα είχαν πάρει οδηγίες από τρίτο άτομο για τυφλά χτυπήματα σε διάφορους στόχους συμπεριλαμβανομένων και μελών της Αστυνομίας με σκοπό να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση και να δώσουν το μήνυμα ότι ο υπόκοσμος έχει το πάνω χέρι. Αλλού, γράφει για πονοκέφαλο στο ΔΗΚΟ για τη χρήση του μητρώου των 33 χιλιάδων μελών. Σε άλλο της θέμα γράφει για γαλλο-ιταλική σύμπραξη και σε τρίτο οικόπεδο της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κακοί εκπαιδευτικοί μας μένουν αμανάτι», ότι το σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών είναι ανίκανο να αποβάλει τους προβληματικούς και πως για δεκαετίες η λύση είναι η μετάθεση τους από τη μια σχολική μονάδα στην άλλη. Αλλού, γράφει για τα συγκλονιστικά στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια της υπόθεσης του διπλού φονικού στον Στρόβολο από την κατάθεση του Λοΐζου Τζιωνή, ο οποίος είπε πως ο 60χρονος καθηγητής πάλεψε για τη ζωή του. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι οι φοβέρες του Ερντογάν για ανατροπή του ερευνητικού προγράμματος της Κυπριακής ΑΟΖ, δεν τρόμαξαν την ΕΝΙ και ΤΟΤΑΛ.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Στον γύψο ο 14χρονος, τελικά», γράφει πως ο μαθητής που έπεσε την περασμένη βδομάδα από τον 1ο όροφο του σχολείου του κατέληξε τελικά με τα δύο πόδια στον γύψο λόγω σοβαρής κάκωσης στα οστά των φτερνών και των αστραγάλων, ενώ στο νοσοκομείο Λευκωσίας τον εξέτασαν δύο φορές χωρίς να εντοπίσουν κάποιο πρόβλημα. Αλλού, γράφει για το νέο σύστημα ποινής για οδηγούς, σύμφωνα με το οποίο ο διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών θα αφαιρεί την άδεια οδήγησης. Σε άλλο του θέμα γράφει για τα δημόσια έργα κόστους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που αποφασίστηκαν για το 2018-19.

«Η Γαλλική TOTAL μπαίνει και στο τεμάχιο 8», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Χαραυγή», η οποία γράφει πως μετά τα όσα συνέβησαν στο τεμάχιο 3, στο στόχο Σουπιά, με την Τουρκία να παρεμποδίζει ερευνητική γεώτρηση από το την ΕΝΙ, ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός υπέβαλε αίτημα για συμμετοχή στο τεμάχιο 8. Σε άλλο της θέμα γράφει πως οι εκπαιδευτικές οργανώσεις άνοιξαν για τα καλά τον πόλεμο με τον Υπουργό Παιδείας και επιμένουν στο θέμα της ασφάλειας και υγείας στα σχολεία. Αλλού, γράφει για μάχη Ελληνικής Τράπεζας και Apollo για την αγορά του Συνεργατισμού.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανακάτεμα για τις τ/κ περιουσίες», γράφει πως το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για μια πιο διαφανή διαδικασία για τη διανομή και τη χρήση των τ/κ περιουσιών. Αλλού γράφει πως η Κυβέρνηση βάζει όριο για μέχρι 700 διαβατήρια το χρόνο που θα εκδίδονται σε ξένους επενδυτές. Σε άλλο της θέμα γράφει για κλιμακούμενη κρίση μεταξύ των δασκάλων και του Υπουργού Παιδείας μετά τη δήλωση του για κάποιους εκπαιδευτικούς που έχουν ψυχολογικά.

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
22/05/2018 07:52

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: