Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Το νέο αδιέξοδο στο θέμα της βουλευτικής έδρας της Λεμεσού, οι αντεγκλήσεις στο χώρο της υγείας και η εξαγγελθείσα απεργία των γιατρών, οι ανακοινώσεις για τον Συνεργατισμό, η κατάσταση στη Γάζα με το νέο μακελειό και η έναρξη των παγκύπριων εξετάσεων είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Είτε εκλογές είτε 55 έδρες» και γράφει ότι δύο είναι οι επιλογές για την κενή έδρα της Λεμεσού, φιλοξενώντας και τις δηλώσεις που έγιναν ύστερα από τη νέα σύσκεψη χθες, παρουσία του Εισαγγελέα. Αλλού γράφει ότι αγριεύει η σύγκρουση γιατρών-Υπουργού Υγείας με αφορμή το θάνατο του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή. Επίσης η «Α» προβάλλει το θέμα που προέκυψε με αφορμή δημοσίευμα της τουρκικής Χουριέτ περί δήθεν εκπαίδευσης γυναικών και παιδιών στα όπλα για ανταρτοπόλεμο κατά της Τουρκίας.

«Δύο τραγικοί θάνατοι, εγκληματικές ευθύνες» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει ότι χάνονται ανθρώπινες ζωές από λάθη, ερασιτεχνισμούς και αδιαφορία, προβάλλοντας τα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν το θάνατο του 10χρονου μαθητή και της 23χρονης εργαζόμενης σε εστιατόριο. Αλλού ο «Π» αναφέρεται σε καβγά των ανεξάρτητων αρχών (Εισαγγελέα, Ελεγκτή και Επιτρόπου Διοίκησης) για την ανεξαρτησία τους. Σε άλλο θέμα αναφορά γίνεται στην έναρξη των εξετάσεων με θέμα τα Νέα Ελληνικά.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα με τίτλο «Ξεχείλισε το τέλμα της Υγείας» αναφέρει ότι ο θάνατος του δεκάχρονου Σταύρου προκάλεσε την έκρηξη αλλά και βασανιστικά ερωτήματα και ότι σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις έρευνες και ότι μάλλον ανανεώνεται το διάταγμα κράτησης των δύο γιατρών. Επίσης ο «Φ» γράφει ότι 1η Νοεμβρίου ξεκινά το υφυπουργείο Τουρισμού και ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει πέντε σημαντικές αλλαγές. Η εφημερίδα φιλοξενώντας και φωτογραφία, προβάλλει σε άλλο της θέμα τη νέα αιματοχυσία στη Γάζα με δεκάδες νεκρούς ανάμεσά τους και παιδιά.

«Προδιαγραμμένη κατάληξη για τον Συνεργατισμό» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει πως κατατέθηκαν δύο προτάσεις από την Ελληνική και το αμερικανικό ταμείο Apollo σηματοδοτώντας την έναρξη της τρίτης και τελικής φάσης του διαγωνισμού. Αλλού αναφέρει ότι πολλά είναι τα ερωτήματα για τα νοσοκομεία και τα σχολεία με αφορμή τον θάνατο του 10χρονου Σταύρου στο Αλεθρικό. Η «Χ» προβάλλει σε άλλο θέμα την κινητοποίηση των εργαζομένων της ΠΕΟ και την πορεία που θα κάνουν με αφορμή την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Τουλάχιστον 55 νεκροί σε έκρηξη βίας στη Γάζα» και αναφέρεται στην αιματοχυσία στην περιοχή την ώρα που οι ΗΠΑ εγκαινίαζαν την νέα του πρεσβεία στα Ιεροσόλυμα. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις Ερντογάν στο Λονδίνο για τις γεωτρήσεις της ΚΔ στην ΑΟΖ της. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει την στάση εργασίας των γιατρών με αφορμή το θάνατο του 10χρονου Σταύρου.

(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΓΧΡ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: