Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό δύο καταζητούμενων για την ανταλλαγή πυροβολισμών στο Υψωνα και οι επικρίσεις που δέχεται καθώς και οι αποφάσεις για απάντηση στο οργανωμένο έγκλημα, η σημερινή τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ και η κατάθεση του ΥΠΕΞ της Ελλάδας στο δικαστήριο για διένεξη με την Ιερά Μονή Κύκκου για οικόπεδο κοντά στο Μετόχι, οι επαφές Κοτζιά στη Λευκωσία και η μετάβαση Ευρωβουλευτών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Τον κατάπιε η γη» γράφει στο κύριό της θέμα ότι παραμένει άφαντος ο Ηλίας Μούζος που ‘έραψε’ τον αστυνομικό με καλάσνικοφ. Αλλού προβάλλει τις δηλώσεις Κοτζιά στο δικαστήριο ότι ούτε επί Χούντας δεν είχε διασυρθεί έτσι η Ελλάδα. Επίσης η «Α» αναφέρεται στην τριμερή με Ισραήλ και Ελλάδα σήμερα στη Λευκωσία με φόντο τα ενεργειακά.

«Με ‘ειδική μονάδα’ απαντά η Αστυνομία» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει ότι αποφασίστηκε ‘επίθεση νομιμότητας’ κατά του υπόκοσμου και ότι τα εγκληματικά στοιχεία σχεδίαζαν δολοφονία 28χρονου σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο ένας συλληφθείς. Αλλού ο «Π» αναφέρει ότι η Ευρωβουλή επισκέπτεται την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Επίσης προβάλλεται η εισήγηση του Εισαγγελέα για την κενή έδρα στη Λεμεσό με τροποποίηση του συντάγματος.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Άνοιξε μέτωπο με τις φατρίες» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι η Αστυνομία μετά την επίθεση στον Ύψωνα σχεδιάζει να γίνει η σκιά των μελών του υπόκοσμου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις επαφές Λακκοτρύπη στην Αίγυπτο και τις συζητήσεις για αγωγό Κύπρου-Αιγύπτου. Επίσης ο «Φ» γράφει ότι ασφυκτικό είναι το χρονοδιάγραμμα για χορήγηση περιβαλλοντικής έγκρισης και πολεοδομικής άδειας για το καζίνο.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Υπνώττουν ενώ το έγκλημα οργιάζει» γράφει ότι οι διωκτικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι κακοποιοί που εμπλέκονται στο πιστολίδι του Σαββάτου θα σχεδίαζαν δολοφονία με φόντο ναρκωτικά και οικονομικά συμφέροντα ενώ προβάλλονται και οι επικρίσεις κατά των διωκτικών αρχών. Αλλού γράφει πως τερματίζεται και το δεύτερο συμβόλαιο για ανελκυστήρες στο συνοικισμό Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα. Επίσης η «Χ» αναφέρεται στις διαβουλεύσεις για το Υφυπουργείο τουρισμού.

«Ακόμη και οι Τούρκοι μας συμπεριφέρθηκαν καλύτερα» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στην κατάθεση του Νίκου Κοτζιά στο δικαστήριο για την διένεξη με την Ιερά Μονή Κύκκου και τα όσα ακούστηκαν από πλευράς του ιδίου αλλά και του νομικού συμβούλου της Μονής σε ό,τι αφορά διαφιλονικούμενο οικόπεδο. Αλλού αναφέρει ότι η Αστυνομία κήρυξε πόλεμο κατά του υπόκοσμου με αφορμή το περιστατικό του Σαββάτου στον Υψωνα. Επίσης προβάλλεται η τοποθέτηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το πάρκο κροκοδείλων.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
08/05/2018 07:41

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: