Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας με αφορμή την απεργία των γιατρών και τους ισχυρισμούς τους για προσπάθεια ποινικοποίησης της ιατρικής, η έρευνα εναντίον του εκπαιδευτικού για το θάνατο του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή, η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας και η κατρακύλα της οικονομίας της, η έναρξη των έργων στην Ομήρου, η κόντρα Ελεγκτή-Κουρσουμπά καθώς και η ανησυχία για τα εργατικά ατυχήματα είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πανικός, υστερία, υπερβολή!» και γράφει ότι ο άδικος θάνατος του Σταύρου Γιωργαλλή επηρέασε ψυχολογικά την κοινωνία μας και προκάλεσε φόβο και άγχος `από το πουθενά`. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην κατάσταση της οικονομίας στην Τουρκία και την κατρακύλα της λίρας και πως αυτό επηρεάζει τα κατεχόμενα. Επίσης η «Α» αναφέρεται σε βεντέτα μεγατόνων με αφορμή τις αντεγκλήσεις Γενικού Ελεγκτή και Λήδας Κουρσουμπά.

«Γιατροί Κασσάνδρες εναντίον του ΓεΣΥ» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας με αφορμή την στάση εργασίας των γιατρών, και προσθέτει ότι επαναρχίζει ο διάλογος υπουργείου-ΠΑΣΥΚΙ. Σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλονται οι εργασίες που άρχισαν χθες στη λεωφόρο Ομήρου στη Λευκωσία και για 16 μήνες. Αλλού ο «Π» αναφέρει ότι μέχρι και την υστάτη οι εναπομείναντες διαφωνούντες εντός ΔΗΚΟ έψαχναν ανθυποψήφιο του Νικόλα Παπαδόπουλου για το εκλογικό συνέδριο.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Με βαρύ ιστορικό ο δάσκαλος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι ο εκπαιδευτικός που βρίσκεται υπό έρευνα για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του Σταύρου Γιωργαλλή, μετατίθεται συνεχώς μετά από παράπονα γονέων και ότι ο Υπουργός Παιδείας ζήτησε τη σύλληψη των συντεχνιακών της ΠΟΕΔ που πήγαν στο σχολείο την ώρα των καταθέσεων. Αλλού αναφέρεται στην επικύρωση από το εφετείο της καταδίκης άνδρα για τον εκ προμελέτης θάνατο του συζύγου της ερωμένης του. Επίσης ο «Φ» προβάλλει τις δηλώσεις του ΠτΔ στη Σύνοδο Κορυφής της Σόφιας.

Με τίτλο στο κύριό της θέμα «Καβγαδίζουν ενώ οι ασθενείς κάνουν ουρές» η «Χαραυγή» αναφέρει ότι συνεχίζεται η αντιπαράθεση στο χώρο της υγείας ενώ τα προβλήματα στοιβάζονται και παρατηρείται χάος στα νοσηλευτήρια. Αλλού η «Χ» γράφει για οδικό έμφραγμα στο κέντρο της Λευκωσίας με αφορμή την έναρξη εργασιών στην Ομήρου. Επίσης προβάλλει την εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΠΕΟ και την υποβολή υπομνήματος με αφορμή τα εργατικά ατυχήματα.

«Σε δίκη δύο γιατροί για θάνατο» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στην παραπομπή των δύο γιατρών σε δίκη για το θάνατο του δεκάχρονου στο Αλεθρικό. Αλλού αναφέρει πως φυλακίστηκε για 29 χρόνια ο δράστης δολοφονίας της 22χρονης Ιουλιάνας στο Λονδίνο, η οποία είχε υιοθετηθεί από οικογένεια Ε/κ. Η εφημερίδα επίσης προβάλλει την αντιπαράθεση του Ελεγκτή με την Επίτροπο Νομοθεσίας και τις δηλώσεις της τελευταίας για κουτσομπολιό.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Τρομάζουν τα στοιχεία για τα εργατικά ατυχήματα» και προβάλλει την διαμαρτυρία της ΠΕΟ και την υποβολή διαμαρτυρίας στην Υπουργό Εργασίας. Αλλού γράφει ότι με το νέο δόγμα της Κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ ‘οι εχθροί του Ισραήλ είναι και εχθροί της Κύπρου’. Επίσης αναφέρεται στην ιδιωτικοποίηση στο λιμάνι Λεμεσού και στις συνέπειές της.

«Επικίνδυνη η λύση των δύο κρατών» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα το εβδομαδιαίο «Ποντίκι» που φιλοξενεί ανάλυση για το ενδεχόμενο λύσης δύο κρατών στην Κύπρο και τι αυτό θα σημαίνει. Επίσης γράφει ότι υποβάλλονται σήμερα υποψηφιότητες για το εκλογικό συνέδριο του ΔΗΚΟ. Σε άλλο θέμα το «Π» αναφέρει ότι τελείται γάμος στο Ριζοκάρπασο ύστερα από 27 χρόνια.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
18/05/2018 07:20

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: