Δέκα χρόνια απο το θάνατο του Μάριου Τόκα: Στον “αέρα” ιστοσελίδα με πληροφορίες για τη ζωή του




Σειρά δράσεων και εκδηλώσεων εις μνήμην του Κύπριου μουσικοσυνθέτη, Μάριου Τόκα, δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του διοργανώνει η οικογένειά του.

Ανακοίνωση την οποία υπογράφουν τα παιδιά του Μάριου Τόκα, Άγγλος και Κώστας, αναφέρει ότι «η αρχή έγινε ήδη με την κυκλοφορία της επετειακής αναμνηστικής έκδοσης γραμματοσήμου σε συνεργασία με τα Κυπριακά Ταχυδρομεία».

Τα παιδιά του Μάριου Τόκα ευχαριστούν τη διεύθυνση των Κυπριακών Ταχυδρομείων «για την συνεργασία που είχαμε καθώς και όλους όσους εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί αυτή η ξεχωριστή έκδοση».

«Η επιτυχία και η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην έκδοση αυτή μας γεμίζει χαρά και μας δίνει ώθηση για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν» αναφέρει η οικογένεια Τόκα.

Προσθέτει ότι «πριν από λίγες ημέρες βγήκε στον αέρα η ανανεωμένη επίσημη ιστοσελίδα για τον Μάριο Τόκα (mariostokas.com.cy) με την προσθήκη μιας νέας σελίδας με τίτλο ‘10 χρόνια μνήμης’ που περιλαμβάνει ένα σύντομο βιογραφικό-ιστορικό για τον Μάριο Τόκα με βίντεο και φωτογραφίες καθώς και πληροφορίες για τη ζωή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη».

Η ιστοσελίδα θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα στοιχεία.

Ο σύνδεσμος έχει ως τίτλο : «10xroniamnimis.mariostokas.com.cy» ενώ στο ίδιο πλαίσιο λειτουργεί και επίσημη σελίδα στο Facebook με το όνομα : Μάριος Τόκας / Marios Tokas με τα #mariostokas και #10xroniamnimis.

«Γνωρίζοντας την εκτίμηση και την αγάπη όλων των Κυπρίων για τον Μάριο Τόκα, ευελπιστούμε αυτή σελίδα αυτή να φέρει στο φως άγνωστες πτυχές του πατέρα, ανθρώπου και συνθέτη Μάριου Τόκα για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι» αναφέρουν τα παιδιά του Κύπριου, μουσικοσυνθέτη.

Για το έργο του Μάριου Τόκα η οικογένειά του σημειώνει ότι «εκφράζει όλο τον κυπριακό λαό γιατί ακριβώς πηγάζει από τα δεινά που έχει περάσει διαχρονικά η Κύπρος ενώ το έργο του αποτελεί πολιτισμική κληρονομιά όλων τον Κυπρίων που τον αγάπησαν αλλά και του απανταχού ελληνισμού, όμως δεν είναι μια ορφανή κληρονομιά».

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε παιδιά του Μάριου Τόκα και ακόμη περισσότερο που είμαστε επιφορτισμένοι με την διατήρηση και την προστασία του έργου του. Θα ήταν βάναυση προσβολή προς τη μνήμη του να αφήσουμε να συμβεί το αντίθετο» αναφέρουν Άγγελος και Κώστας Τόκας.

Τονίζουν ότι «Ο σεβασμός προς τον άνθρωπο, πατέρα μας, μουσικοσυνθέτη όλων των Κυπρίων, Μάριο Τόκα, και το έργο του, είναι κάτι που δεν διαπραγματευόμαστε».

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
15/05/2018 11:13

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: