Απειλεί να υποβάλει ένσταση ο Φίλιππος Βρυώνης: Δημιουργείται νέο τηλεοπτικό “καρτέλ”




Ήταν τελικά μαραθώνια η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η οποία ξεκίνησε την Δευτέρα το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε το βράδυ. Στη διάρκεια της αποφασίστηκε η απόρριψη της αίτησης του Φίλιππου Βρυώνη, η οποία ήταν ελλειπής. Ο πρώην ιδοκτήτης του Έψιλον, θα υποβάλει ένσταση εναντίον του διαγωνισμού, μία ενέργεια που αναμένεται να μην έχει τύχη.

Έγινε γνωστό, ότι ο κ.  Βρυώνης που κατέθεσε πρόταση χρησιμοποιώντας Ελβετίδα υπήκοο με έδρα την Αλβανία, απειλεί θεούς και δαίμονες… Σύμφωνα με πληροφορίες διαδίδει επίσης ότι θα επανέλθει στο ‘Εψιλον”, πληροφορία η οποία διαψεύστηκε από τα γεγονότα αφού την άδεια για το εν λόγω κανάλι απέκτησε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης. Ο τελευταίος αναμένεται να ξοδέψει πολλά χρήματα καθώς φιλοδοξεί ότι θα αναδείξει το ‘Έψιλον” στο πρώτο κανάλι της χώρας.

Το κανάλι MEGA έχασε την άδεια του, μετά την απόφαση ενός εκ των ιδιοκτητών του να μην καταθέσει αίτησα. Παράγοντες του καναλιού έλεγαν ότι “τελικά ο διαγωνισμός έγινε για να αποκλειστεί το Μεγάλο Κανάλι”. Το MEGA διεκδικεί μέσω δικαστικών μέσων την μετατροπή του σε θεματικό κανάλι,

Το ΕΣΡ ανακήρυξε τους προσωρινούς δικαιούχους για την χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας και έτσι η χώρα θα έχει πέντε πανελλαδικά κανάλια. Το ΕΣΡ αναμένεται να ανακοινώσει σ΄ντομα τι θα συμβεί με τις δύο “ορφανές” άδειες και χθες το βράδυ κυκλοφορούσαν φήμες ότι τη μία θα διεκδικήσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης.

Στην ανακοίνωσή του, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αναφέρει ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, ανακήρυξε τους προσωρινούς δικαιούχους για την χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Ομοφώνως εκρίθη ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της προκήρυξης οι αιτήσεις (κατά την σειρά με την οποία κατετέθησαν) των:

– Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΙ)
– Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (Star Channel)
– ALPHA Δορυφορική τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)
– Antenna TV Α.Ε. (Ant1)
– Ραδιοτηλεοπτική A.E. (“E” TV)

Ομοφώνως, επίσης, εκρίθη ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.».

Ευτυχής ο κ. Νίκος Παππάς

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε σχετικά:

«Το ΕΣΡ έκανε ένα μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι οι άδειες πρέπει να είναι άπειρες. Κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να υπάρχει τίμημα.
 Η Πολιτεία ρυθμίζει. Η αεροπειρατεία πηγαίνει προς το τέλος. Άδειες με τίμημα, προστασία των θέσεων εργασίας, ανάπτυξη του κλάδου, βιώσιμα κανάλια.
 Και όσο για τον πόλεμο που δεχτήκαμε όλο αυτό τον καιρό, δεν έχει καμία σημασια πλέον».

Προσωρινές άδειες για ΣΚΑΙ, STAR, ALPHA, ANT1 και Ε απεφάνθη το ΕΣΡ: Εκτός ο Βρυώνης

Μεγάλο βήμα η απόφαση του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες, δήλωσε ο Νίκος Παππάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: