Σήμερα το Άγιο Φως φτάνει στην Ελλάδα: Το «ω γλυκύ μου έαρ» ακούστηκε σε όλη τη χώρα




Αναχωρεί σήμερα το πρωί η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη η οποία θα παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα και θα μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα.

Τον κ. Αμανατίδη συνοδεύουν ο Αθανάσιος Μπούρας, Βουλευτής – Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Ιωάννης Σαρακιώτης, Βουλευτής – Μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα υπολογίζεται στις 18.30, ενώ στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» στην Θεσσαλονίκη στις 20:30.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ via You Tube

Χιλιάδες πιστοί σε εκκλησίες όλης της χώρας παρακολούθησαν το πρωί την αποκαθήλωση του σώματος του Ιησού από τον σταυρό του μαρτυρίου, ενώ το βράδυ ακολούθησε η περιφορά του επιταφίου. Με θρησκευτική κατάνυξη, οι Ορθόδοξοι σε ολόκληρο τον κόσμο βίωσαν τη Μεγάλη Παρασκευή, την κορύφωση του θείου δράματος.

Σε κάποιες περιοχές της χώρας η περιφορά των Επιταφίων έγινε το μεσημέρι, μετά την τελετή της Αποκαθήλωσης του σώματος του Ιησού από τον σταυρό του μαρτυρίου.

Στις Εκκλησίες έγινε η περιφορά των ανθοστόλιστων Επιταφίων, με τις υποβλητικές μελωδίες των εγκωμίων του «ω γλυκύ μου έαρ» και του «αι γένεαι πάσαι», να εκφράζουν την οδύνη των χριστιανών για τη θυσία του Θεανθρώπου.

ΒΙΝΤΕΟ ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ via You Tube

Συγκίνηση στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Πόλη

Στην Καλαμάτα παρακολούθησε την ακολουθία του Επιταφίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στην Τήλο, στον Ι.Ν. Ταξιαρχών παρακολούθησε ο πρωθυπουργός την περιφορά του Επιταφίου

Στο χωριό Καρδιανή της Τήνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα για τον Επιτάφιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: