Ελικόπτερο προσγειώνεται στο ελικοδρόμιο φρεγάτας FREMM - Πηγή: Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό

Πολλαπλασιαστης ισχύος στο Αιγαίο οι φρεγάτες FREMM, λέει ο ναύαρχος ε.α. Σπύρος Περβαινάς (video)

Μια αντιαεροπορική ομπρέλα ακόμα και πάνω από τα νησιά είναι ικανές να δημιουργήσουν οι δύο γαλλικές φρεγάτες που θα προμηθευτεί με leasing το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, σύμφωνα με τον ναύαρχο ε.α, Σπύρο Περβαινά.

Όπως εξηγεί στο Hellas Journal οι φρεγάτες αυτές φέρουν τέτοια συστήματα που δεν εξασφαλίζουν μόνο την αντιαεροπορική άμυνα του ίδιου του σκάφους, αλλά και μιας ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα φέρουν τους πυραύλους Σκαλπ, οι οποίοι μπορούν να πλήξουν στόχους στην ξηρά σε απόσταση 550 ν.μ (1.000 χιλιομέτρων) και ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκαν και στην πρόσφατη επίθεση κατά της Συρίας.

Ακούστε πως εξηγεί ο ναύαρχος ε.α, Σπύρος Περβαινάς τα επιχειρησιακά κέρδη του Πολεμικού Ναυτικού

Δείτε μια από τις φρεγάτες σε επιχειρησιακή φάση

Φρεγάτα τύπου Belharra

1 Comment on "Πολλαπλασιαστης ισχύος στο Αιγαίο οι φρεγάτες FREMM, λέει ο ναύαρχος ε.α. Σπύρος Περβαινάς (video)"

  1. Ναύαρχε ακούω πράγματα και θαύματα…
    οι δύο συγκεκριμένες φρεγάτες έχουν σχετικά περιορισμένες αντιαεροπορικές δυνατότητες σε σχεση με τα όπλα που θα μπορούσαν να φερουν αλλά πολύ μεγαλύτερες απο τις πλέον παρωχημένες και ξεπερασμένες υπάρχουσες δυνατότητες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού…που στην ανοιχτή θάλασσα στο περιβάλλον που έχουν να αντιμετωπίσουν δεν έχουν ουσιαστικά καμία ελπίδα επιβίωσης και το ξέρετε πολύ καλά. Βεβαια με τις φρεγάτες Φρεμμ..θα πουμε στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι. Νέα σκαφη ρανταρ όπλα υπέρτερες δυνατοτητες ναι μεν αλλα…
    Π.Χ αν επιτεθεί στην ΜΕΚΟ 200 μια τετράδα μαχητικών το αντιαεροπορικό της σύστημα θα μπορεί να βάλει ταυτόγχρονα ΜΟΝΟ τα δύο απ αυτά σε μια εμβέλεια της τάξης των 30χλμ ενώ οι fremm μπορούν να εμπλέξουν ταυτόγχρονα στην ίδια εμβέλεια των 30χλμ μέχρι 16 αεροσκάφη ταυτόγχρονα./ Με τους ASTER30 (που υπάρχει προβλεψη για την διαμόρφωση σε μεταγενέστερα υπό κατασκευή πλοία τύπου fremm) το πλοίο αποκτά δυνατότητες εμπλοκής μεχρι 16 στοχους σε εμβέλεια 120χλμ., δλδ ουσιαστικες δυνατοτητες αεράμυνας περιοχής.
    Ένα παράδειγμα ότι και παλι στην ανοιχτή θάλασσα…η συγκεκριμμένη Φρεγατα έχει πρόβλημα. ας πουμε ότι πλεει νοτίως του Καστελόρριζου και έρχεται ένα πακέτο 4 φ-16 εξοπλισμένα με πυραύλους αέρος επιφανείας κάνουν άφεση απ τα πενήντα χλμ στα όρια φακέλου του πυραύλου αλλά εκτός εμβελειας των αντιαεροπορικών του πλοιυ,..και μετά άντε βάρα τους πυραυλους. Σε επίθεση κορεσμού το πλοιο θα χτυπηθεί.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*