Περισσότερα επιθετικά ελικόπτερα Apache θέλει η Νότια Κορέα με στόχο τον Βορρά (βίντεο)




Η Νότια Κορέα σχεδιάζει την αγορά επιπλέον επιθετικών ελικοπτέρων Apache. Εντός δε των επομένων εβδομάδων αναμένεται η έκδοση επίσημου σχετικού αιτήματος.

Δεν είναι γνωστό πόσα ακόμα ελικόπτερα θα παραγγελθούν αλλά πηγές κάνουν λόγο ακόμα και για 40. «Η Νότια Κορέα μεταβάλει την στρατηγική της καθιστώντας την επιθετική επενδύοντας περισσότερο σε ελικόπτερα από ότι σε άρματα μάχης», δήλωσε αξιωματούχος.

Έτσι υπάρχει η πιθανότητα ακύρωσης της παραγγελίας 300 αρμάτων μάχης Κ2 Black Panther.

https://www.youtube.com/watch?v=tPE0eYjsmx0

Το στρατιωτικό δόγμα της Νότιας Κορέας προέβλεπε, σε περίπτωση εναντίον της επίθεσης, γενικευμένης αντεπίθεσης μόνο μετά την άφιξη ισχυρών αμερικανικών ενισχύσεων.

Ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν και το νέο δόγμα προβλέπει άμεση προέλαση των νοτιοκορεατικών δυνάμεων στον Βορρά σε περίπτωση επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα με σκοπό την ταχεία κατάληψη της Πιονγκγιάνγκ σε διάστημα το πολύ τριών εβδομάδων από την έναρξη των επιχειρήσεων.

Κατά συνέπεια πρέπει να επενδύσει στις δυνατότητες εξαπόλυσης αεροκίνητης εφόδου. Υπόδειγμα των Νοτιοκορεατών αποτελεί η αμερικανική 101η Αεροκίνητη Μεραρχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νοτιοκορεατικές δυνάμεις εκτέλεσαν σχετικά πολεμικά παίγνια στα οποία αποδείχτηκε ότι μια δύναμη ελικοπτέρων Apache είναι πιο αποτελεσματική από άρματα μάχης. Βάσει τον αποτελεσμάτων προωθείται η νέα παραγγελία ελικοπτέρων του τύπου.

Η Νότια Κορέα απέκτησε 36 AH-64E Apache Guardian το 2013 έναντι τιμήματος 1,6 δισ. δολαρίων. Αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο τάγματα ελικοπτέρων του τύπου. Τον Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν μεγάλης κλίμακας ασκήσεις των ταγμάτων αυτών με πραγματικά πυρά.

defensenews

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: